Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

 


Με ένα προκλητικό έγγραφο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κάνει λόγο για μείωση των χειρουργείων κατά 80%. Σύμφωνα με αυτό, δίνεται η οδηγία στα δημόσια νοσοκομεία να προχωρήσουν σε «περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων κατά ποσοστό έως και 80%, ανάλογα με τις συνθήκες ανά νοσοκομείο στις ΥΠΕ, με απόφαση του διοικητή του οικείου νοσοκομείου και του διοικητή της οικείας ΥΠΕ». Η ανακοίνωση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς κάτι τέτοιο μετατρέπει τα νοσοκομεία της χώρας σε νοσοκομεία μίας νόσου και στερεί στους υπόλοιπους ασθενείς την πρόσβαση στο ΕΣΥ.

Για ακόμη μία φορά, η κυβέρνηση αποφεύγει να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ κι αντ’αυτού συνεχίζει το σχέδιο διάλυσής του. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική λόγω της έλλειψης προσωπικού και υποδομών. Την ίδια στιγμή, ακυρώνει τακτικά χειρουργεία, αποκλείοντας ασθενείς με άλλες νόσους από την αναγκαία ιατρική περίθαλψη, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Οι νεκροί από την πανδημία έχουν ξεπεράσει τους 18.500, οι ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα είναι υπερπλήρεις με τους διασωληνωμένους να ξεπερνούν τους 640, ενώ περισσότεροι από 100 ασθενείς περιμένουν για μια ΜΕΘ ή ακόμη και οξυγόνο! 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να μας πείσει πως κάνει τα καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ενίσχυση της Υγείας. Μέσα σε αυτά τα κρίσιμα δύο χρόνια, όμως, οι πολιτικές που έχει εφαρμόσει έχουν οδηγήσει σε μία ακριβώς αντίθετη κατάσταση. Όχι μόνο δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ, αλλά στοχεύει στο ξεπούλημα της Υγείας σε ιδιώτες-κοράκια. Δεν προχώρησε σε καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά ανάγκασε πολλούς γιατρούς να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 7.000 κενές θέσεις στα νοσοκομεία. Αντιθέτως, έχει ενισχύσει με υπέρογκα ποσά τα κανάλια, τους επιχειρηματίες, τις τράπεζες και την αστυνομία. 

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να απαντήσουμε! Ενισχύοντας τις δομές αυτοοργάνωσης, τους συλλόγους, τα σωματεία και τις επιτροπές μας, να οργανωθούμε για να ρίξουμε τους ά(χ)ριστους της κυβέρνησης. Να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην Υγεία, το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ