Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 6Ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ – ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ, ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Φέτος συμπληρώνονται 13 χρόνια από την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τους ειδικούς φρουρούς Κορκονέα και Σαραλιώτη. Αυτή η κρατική δολοφονία, αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα μιας κοινωνικής έκρηξης, τεράστιων διαμαρτυριών, διαδηλώσεων ενάντια σε κυβέρνηση και καταστολή. Βαθύτερη αιτία αυτής της έκρηξης ήταν η φτώχεια, η εξαθλίωση και οι κοινωνικές ανισότητες, αποτελέσματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2008. Οι μεγαλειώδεις αγώνες με πρωταγωνιστή την νεολαία, ήταν το πρελούδιο για τον κοινωνικό αγώνα που ξέσπασε και κορυφώθηκε το 2011-2012, όπου εργαζόμενοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα μέσα από τους αγώνες τους κατάφεραν να ρίξουν την χρεοκοπημένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τους νέους, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ μετέτρεψε την πανδημία σε ευκαιρία, περνώντας μια σειρά από αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια. Απέτυχε πλήρως στην διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να μετράμε σήμερα πάνω από 18.500 θύματα από την πανδημία, και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να έχει βυθιστεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Ο φόβος για την αντίδραση της νεολαίας και των εργαζομένων ενάντια σε αυτήν την εγκληματική πολιτική, είναι που ωθεί αστική ελίτ και κυβέρνηση να ενισχύουν καθημερινά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, να στρατιωτικοποιούν την αστυνομία, να περνάνε όλο και πιο αντιδραστικούς νόμους που περιορίζουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Η αστική δικαιοσύνη, νομοθετώντας πάντα υπέρ της σάπιας αστικής ελίτ και των κρατικών μηχανισμών της, φρόντισε να προστατέψει για άλλη μια φορά την αστυνομία παρά την ασυδοσία της, με αποτέλεσμα οι δολοφόνοι του Γρηγορόπουλου να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας. Ακριβώς το ίδιο συνέβη με τους δολοφόνους του 18χρονου Ν. Σαμπάνη που έχουν απελευθερωθεί χωρίς περιοριστικούς όρους και τους υπεύθυνους για τον θάνατο του 27χρονου Βασίλη Μάγγου στον Βόλο. 

Φτάνει πια! Η καταστολή δεν πρέπει να μας φοβίζει. Πρέπει φέτος, περισσότερο από ποτέ, να τιμηθεί ο Δεκέμβρης του ’08. Όλοι μαζί νέοι και εργαζόμενοι, να αγωνιστούμε ενάντια στην φτώχεια, την καταστολή, τους πολέμους, τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης. Να επιβάλλουμε με νέες εξεγέρσεις τα δικαιώματα μας, κόντρα στα δικά τους αντιδημοκρατικά και εργατοκτονα σχέδια. Να παλέψουμε μέχρι τέλους για τους νεκρούς μας αλλά και για το μέλλον μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΊΑ – ΥΓΕΙΑ– ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ
  • ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΔΙΑΣ – ΟΠΚΕ 
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ