Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΧΙΛΙΑΝΟ ΛΑΟ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ



 


Μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις κατέκλυσαν για ακόμη μία φορά τη Χιλή. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και φτωχοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αξιοπρέπειας στην πρωτεύουσα του Σαντιάγκο. Ο χιλιάνικος λαός βγήκε στους δρόμους για να τιμήσει την επέτειο 2 χρόνων από το ξέσπασμα του εξεγερσιακού κινήματος. Ένα μαζικό κίνημα που κλόνισε τα θεμέλια του σάπιου νεοφιλελεύθερου καθεστώτος της Χιλής και της μαύρης παρακαταθήκης που άφησε πίσω του ο Δικτάτορας Αουγκούστο Πινοσέτ. Για άλλη μια φορά η απάντηση της κυβέρνησης ήταν η σκληρή καταστολή των κινητοποιήσεων και η κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις περιοχές των αγωνιζόμενων αυτόχθονων Μαπούτσε στα νότια της χώρας.

Η αγανάκτηση του Χιλιανού λαού προς τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, την «ελεύθερη αγορά», αλλά και η δίψα του για δημοκρατικά δικαιώματα, τροφοδότησαν τους αγώνες των προηγούμενων χρόνων οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει μια πρώτη νίκη. Ο  Πρόεδρος Πινιέρα έχει χάσει κάθε λαϊκή υποστήριξη, καθώς αποτελεί έναν συνεχιστή της ακραίας νεοφιλελεύθερης, κοινοβουλευτικής χούντας στη Χιλή για πάνω από μία δεκαετία. Έχει χτίσει την αμύθητη περιουσία του πάνω στις πλάτες της Χιλιανής κοινωνίας, εξυπηρετώντας παράλληλα κάθε άλλο μεγάλο αρπακτικό του κεφαλαίου και της ελίτ της χώρας. Η καταλήστευση του πλούτου της χώρας, η κερδοσκοπία και η ταξική βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού είναι απαραίτητα για αυτούς και τα κέρδη τους. Από την άλλη, ο αγωνιζόμενος λαός κατάφερε να συγκροτήσει Συντακτική Συνέλευση προκειμένου να αντικαταστήσει το δικτατορικό Σύνταγμα του Πινοσέτ.

Αυτή η κατάσταση δεν απέχει πολύ και από την δική μας χώρα. Κυβέρνηση και ΕΕ ταΐζουν μεγαλοεπιχειρηματίες, ξεπουλούν και ιδιωτικοποιούν κάθε δημόσια περιουσία σε επενδυτές-κοράκια και παράλληλα προσπαθούν να τσακίσουν τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Η καπιταλιστική κρίση τους επιβάλλει να βάλουν άμεσα τέλος στην δωρεάν υγεία, στην δωρεάν εκπαίδευση, στην κοινωνική ασφάλιση και στα εργασιακά δικαιώματα. 

Ως Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Φοιτητών εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον λαό της Χιλής. Οι αγώνες τους πρέπει να δείχνουν το δρόμο στους λαούς όλου του κόσμου, για να απαλλαγούμε από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ –  ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΝΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΙΝΟΣΕΤ

●ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ