Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΝΕΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΜΑΤΟ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΙΣΜΟ

 


Σε νέες προκλητικές δηλώσεις αλλά και στην λήψη νέων αναποτελεσματικών και πρόχειρων μέτρων προχώρησε ο πρωθυπουργός μέσα από το διάγγελμα στις 18/11. Με πάνω από 18.000 νεκρούς λόγω της κατάρρευσης των νοσοκομείων υπό το βάρος της πανδημίας, ο Μητσοτάκης συνεχίζει να αποθεώνει το δόγμα της «ατομικής ευθύνης». Επιρρίπτει τις ευθύνες για άλλη μια φορά στους ανεμβολίαστους, μη διστάζοντας να κάνει λόγο για «πανδημία ανεμβολίαστων». 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η πανδημία συνεχίζει λοιπόν να θερίζει ζωές λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού, παρά την κατά τ’ άλλα «άρτια εκστρατεία» της κυβέρνησης. Ενάντια σε αυτήν την «ανευθυνότητα», η κυβέρνηση θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, σε εντατικοποίηση ελέγχων και στην θέσπιση του κυλιόμενου ωραρίου στους εργαζόμενους. Τα μέτρα αυτά καμία ουσιαστική συμβολή δεν θα έχουν στον περιορισμό της πανδημίας, αλλά αποτελούν μπαλώματα στις προηγούμενες εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης. Το κυλιόμενο ωράριο μάλιστα, όχι απλά δεν βοηθά και προστατεύει τους εργαζόμενους, αλλά αντίθετα ανοίγει τον δρόμο σε μία περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας, σε ένα ακόμα χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Μίλησε ακόμα για αξιοποίηση ιδιωτικών μονάδων εντατικής θεραπείας, που αποτελεί μία κοροϊδία τόσο για τους εργαζόμενους στην υγεία, όσο και για τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Προφανώς δεν πρόκειται για πραγματική επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά για ένα ακόμη βόλεμα των κλινικαρχών. Οι ιδιωτικές ΜΕΘ που θα χρησιμοποιηθούν, με το αζημίωτο φυσικά, δεν θα επιφέρουν πραγματικά αποτελέσματα. Είναι κοροϊδία να μιλάνε για την οικοδόμηση του «νέου ΕΣΥ που θέλουμε», την ίδια στιγμή που 7.000 θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία και κλινικές είναι κενές λόγω των αναστολών εργασίας. Το «νέο ΕΣΥ» που εκείνοι θέλουν, είναι το ΕΣΥ των ιδιωτικοποιήσεων, που φτωχά λαϊκά στρώματα δεν θα έχουν καμία πρόσβαση. 

Τα «μέτρα» τους μας φέρνουν όλο και πιο κοντά σε ένα νέο lockdown που προμηνύει ένα στραγγαλισμό της οικονομίας, ένα νέο κύμα ανεργίας, φτώχειας και θυμάτων. Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης ΝΔ γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες, απειλώντας την υγεία και την επιβίωσή μας. Απέναντι σε αυτήν την εγκληματική αδιαφορία, πρέπει να οργανωθούμε, με αγώνες και μαχητικά μέσα πάλης να επιβάλλουμε τα δικαιώματά μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ 

  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΘ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ