Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Σε γενική απεργία και δυναμικές διαδηλώσεις προχώρησαν οι κάτοικοι της επαρχιακής πόλης Αγκαρέμπ της κεντρικής Τυνησίας, ύστερα από την εν ψυχρώ δολοφονία διαδηλωτή από την αστυνομία στις 10/11. Ο 35χρονος Αμπντεραζέκ Λασεχέμπ δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνταν ενάντια στην επαναλειτουργία χωματερής στην περιοχή, όταν οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους διαδηλωτές πετώντας δακρυγόνα και χημικά. Το Υπ. Εσωτερικών της Τυνησίας αρνείται να παραδεχτεί το γεγονός, υποστηρίζοντας πως ο 35χρονος υπέκυψε λόγω ενός χρόνιου προβλήματος υγείας, άσχετο με την αστυνομική καταστολή.
Τις τελευταίες εβδομάδες, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις στην πόλη Σφαξ- εκεί όπου βρίσκεται η Αγκαρέμπ- λόγω των απορριμμάτων που πετιούνται στην περιοχή, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Το προηγούμενο διάστημα, οι δρόμοι της Τυνησίας, ειδικότερα στην πρωτεύουσα Τύνιδα, γέμισαν από χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν ενάντια στην κυβέρνηση και στην αστυνομική βία. Ένα βασικό πολιτικό αίτημα που έθεσαν οι διαδηλωτές ήταν η παραίτηση της κυβέρνησης, λόγω της πλήρους αποτυχίας της να διαχειριστεί την πανδημία, αλλά και την όξυνση της οικονομικής κρίσης. 
Η κρατική τρομοκρατία και η αστυνομική καταστολή δεν εντοπίζεται μόνο στην Τυνησία αλλά αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΝΔ έχει ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Με πρόσχημα την πανδημία, έχει εξαπολύσει τεράστια επίθεση ενάντια στα εργασιακά και δημοκρατικά μας δικαιώματά. Ύστερα από την παταγώδη αποτυχία της να διαχειριστεί την οικονομική και υγειονομική κρίση, προβάλλει ως μοναδική λύση την εξαθλίωση και την οικοδόμηση ενός καθεστώτος τρομοκρατίας, ενάντια σε κάθε αγωνιστή, νέο και εργαζόμενο. Ενισχύει καθημερινά την ΕΛΑΣ για να μπορεί ανενόχλητη να επιβάλλει τα σχέδιά της και την καλύπτει σε κάθε περιστατικό βίας και ασυδοσίας, μέχρι και δολοφονίας (18χρονος Ρομά).
Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο νεκρό αγωνιστή. Ακολουθώντας το παράδειγμα του λαού της Τυνησίας, να ξεσηκωθούμε ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και την κυβέρνηση. Με όπλο την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, να παλέψουμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ
●ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ
●ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ