Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2022: ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

 

Στις 18/12, ψηφίστηκε στη Βουλή με 158 «ναι» ο νέος προϋπολογισμός-λαιμητόμος. Έρχεται για να συνεχίσει τον κατακερματισμό του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ενώ ταυτόχρονα για μια ακόμα φορά, θα ενισχύσει μεγαλοκαπιταλιστές και ημέτερους. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση της παιδείας θα προσεγγίσει τα 4,8 δις ευρώ, ενώ  οι παροχές για την υγεία θα κοπούν κατά 52%. Επίσης, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, η φορολογία αυξάνεται κατά 3,5 δις ενώ οι δαπάνες σε κοινωνικές ανάγκες μειώνονται κατά 1,7 δις.


Τα νούμερα αυτά είναι τρομακτικά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας, οι ανάγκες της δημόσιας υγείας είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Την στιγμή που τα θύματα από την πανδημία ξεπερνούν τους 20.000, συνεχίζουν να μην υπάρχουν ΜΕΘ και μάλιστα προσφάτως με απόφαση της κυβέρνησης κόπηκε το 80% των χειρουργείων από τα δημόσια νοσοκομεία. Την ώρα λοιπόν που οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα βαρύ κύμα ακρίβειας, η κυβέρνηση μειώνει τη φορολόγηση εργοδοτών και επιχειρηματιών περίπου 2 δις, ενώ δεν πρέπει να ξεχνιούνται τα σχεδόν 20 δις που έδωσε για πολεμικούς εξοπλισμούς και αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, μέσα στο 2022 αναμένονται νέες αυξήσεις σε στρατιωτικές και αστυνομικές δαπάνες. 


Η κατάσταση αυτή δείχνει ξεκάθαρα τους στόχους της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έχει βάλει στο στόχαστρο κάθε δικαίωμα που μας έχει απομείνει ενώ ταυτόχρονα χτίζει ένα μαύρο αστυνομοκρατούμενο καθεστώς με τους ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ να χτυπούν, να βασανίζουν ακόμα και να δολοφονούν όποιον τολμήσει να αντισταθεί στην εγκληματική της πολιτική.


Η τρομοκρατία και η καταστολή τους δεν μας τρομάζουν. Είναι όλοι τους επικίνδυνοι! Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με το σινάφι τους και γρήγορα. Η μόνη λύση βρίσκεται στους αγώνες μας. Να παραδειγματιστούμε από τις προηγούμενες μάχες που δώσαμε, όπως των εργαζομένων στην efood και των εκπαιδευτικών και με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΑΜΕΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

  • ΟΥΤΕ 1€ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ