Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

 


Τη Δευτέρα 19/09, κάτοικοι της Τήνου δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τις συμμορίες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα 9 από αυτούς να τραυματιστούν. Αυτήν τη φορά τα MAT είχαν τον ρόλο των security γύρω από την περιοχή που πραγματοποιούταν εγκατάσταση ανεμογεννητριών και διάφορες διμοιρίες είχαν σκορπιστεί σε όλο το νησί απαγορεύοντας την κυκλοφορία. Κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στο χωριό Τριπόταμος, με σκοπό να διαδηλώσουν ενάντια στον αυθαίρετο αποκλεισμό αλλά και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Οι άνδρες των ΜΑΤ τους ξυλοκόπησαν απρόκλητα χρησιμοποιώντας πτυσσόμενα γκλοπ. Μώλωπες, ράμματα στο μάτι και τραυματισμοί σε κεφάλια ήταν μερικά μόνο από τα τραύματα των κατοίκων, δύο από τους οποίους χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν στο ιατρικό κέντρο του νησιού. 

Οι κάτοικοι της Τήνου κατήγγειλαν πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ιδιωτικές εταιρείες ανεμογεννητριών απέκλεισαν μέρος του νησιού για την μεταφορά οχημάτων τους, χρησιμοποιώντας μάλιστα την τοπική αστυνομία σαν ιδιωτικούς φύλακες των εμπορευμάτων τους. Παρά την δικαιολογία πως οι αποκλεισμοί και η χρήση της αστυνομίας έγινε για την «ασφάλεια» των κατοίκων, οι στοχεύσεις τους ήταν ξεκάθαρες. Αγνοώντας τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις των κατοίκων για την καταστροφή που μπορούν να προκαλέσουν στο περιβάλλον του νησιού οι ανεμογεννήτριες, οι «ημέτεροι» επιχερηματίες-κοράκια επιστράτευσαν τα ΜΑΤ για να επιβάλλουν τα κέρδη τους πάνω στα δικαιώματα και τα αιτήματα των κατοίκων. 

Μεταξύ άλλων, καταγγέλλεται πως, την ίδια στιγμή που στην Τήνο υπάρχει μόλις ένα ασθενοφόρο, η αστυνομία διαθέτει πέντε περιπολικά! Η κυβέρνηση, στα πλαίσια της αβυσσαλέας οικονομικής κρίσης, προτιμά να ταΐζει με ζεστό κρατικό χρήμα μεγαλοεπιχειρηματίες, αστυνομία και εξοπλισμούς, παρά να χρηματοδοτήσει το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία που καθημερινά καταρρέουν. Αντ’ αυτού εξαπολύει καθημερινά επιθέσεις ενάντια σε εργαζόμενους, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα, που συνοδεύονται με την οικοδόμηση ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους που έρχεται να φιμώσει και να καταστείλει οποιαδήποτε προσπάθεια αντίδρασης.

Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη κατάσταση, ενάντια στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας, ενάντια σε κάθε αντεργατική και αντιεκπαιδευτική πολιτική, πρέπει να απαντήσουμε οργανωμένα. Να οργανωθούμε σε σχολεία, σχολές, χώρους εργασίας και γειτονιές, δίνοντας μια πραγματικά ηχηρή απάντηση μέσα από τους αγώνες μας, για να επιβάλλουμε τα δικαιώματά μας στα κέρδη και τις επιδιώξεις τους.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΔΙΑΣ- ΟΠΚΕ 

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ