Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΘ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 


Επανεμφανίζονται οι λίστες αναμονής για τους ασθενείς που νοσούν βαριά και χρειάζονται διασωλήνωση σε μια κλίνη ΜΕΘ. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας είναι ελάχιστες και πλήρεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιστατικά σε λίστα αναμονής για ένα ολόκληρο 24ωρο. Με μεταφορές προσωπικού προσπαθούν να καλυφθούν τα διάφορα κενά, όμως η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το επόμενο διάστημα να ξαναδούμε περιστατικά «διαλογής» για το ποιος θα μπει ή όχι στις ΜΕΘ. 

Τον τελευταίο καιρό πολλά νοσοκομεία ανακοινώνουν το κλείσιμο ΜΕΘ, λόγω έλλειψης προσωπικού. Εδώ και ένα χρόνο, οι κλίνες ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα λειτουργούν με μετακινήσεις γιατρών άλλων ειδικοτήτων, αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού από κλινικές γενικών περιστατικών που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια εκρηκτική άνοδος των ενεργών κρουσμάτων, τα οποία έχουν ξεπεράσει το 200%.

Ενώ η αύξηση των κρουσμάτων χτυπάει για άλλη μια φορά καμπανάκι με το 4ο κύμα να καλπάζει, η κατάσταση στα νοσοκομεία και η ετοιμότητα του ΕΣΥ είναι τραγική. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι ανήμπορο να βοηθήσει τους ασθενείς (όχι μόνο τους νοσούντες covid). Ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας, η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο, παρά μόνο να ενισχύει με υπέρογκα ποσά τα κανάλια, τους επιχειρηματίες, τις τράπεζες και την αστυνομία.

Ενάντια στην άθλια κυβέρνηση της ΝΔ, την εγκληματική διαχείρισή της με σχεδόν 15.000 νεκρούς, την λαίλαπα καταστροφικών νομοσχεδίων που καταργούν κάθε τί δημόσιο-δωρεάν και καταργούν βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις μας, μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να απαντήσουμε! Ενισχύοντας τις δομές αυτοοργάνωσης, τους συλλόγους, τα σωματεία και τις επιτροπές μας, να οργανωθούμε για να ρίξουμε τους ά(χ)ριστους της κυβέρνησης με τους αγώνες μας στον δρόμο.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

● ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ