Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΜΑΤ, ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΡΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ



Την Παρασκευή 01/10 πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση από εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας. Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ήρθε ως απάντηση στην αγωγή που κατέθεσε η Κεραμέως στις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών για την προκήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη λεωφόρο Αμαλίας και εκεί τα ΜΑΤ προσπαθώντας να εφαρμόσουν τον κατάπτυστο νόμο Χρυσοχοΐδη για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, διέκοψαν την πορεία και επιτέθηκαν με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης ακόμα και με χρήση αύρας.

Οι εκπαιδευτικοί προκήρυξαν απεργία-αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων. Ο νόμος για την «Αναβάθμιση του σχολείου και ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού» που ψηφίστηκε μες το κατακαλόκαιρο, ουσιαστικά πρόκειται να υποβαθμίσει περαιτέρω τον μέχρι τώρα Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίησή του. Σαν να μην έφτανε αυτό, στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η επίρριψη ευθυνών στους εκπαιδευτικούς για τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος με εντελώς τιμωρητικό χαρακτήρα που οδηγεί μέχρι και σε απόλυση!

Την στιγμή που οι κοινωνικές ανάγκες αφήνονται στην τύχη τους, ο Μητσοτάκης και τα γαλάζια παιδιά επιλέγουν να στοχοποιήσουν και να χτυπήσουν όσους αγωνίζονται για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση. Με τα νοσοκομεία να καταρρέουν, την πανδημία να φουντώνει, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να ανοίγουν χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας, το επιτελικό κράτος των α(χ)ρίστων επενδύει στην καταστολή και την τρομοκρατία. Με τον νόμο περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων, την ποινικοποίηση της απεργίας, το φακέλωμα των συνδικαλιστών κ.α προσπαθούν να θάψουν όλα τα εργατικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Θέλουν να τσακίσουν οτιδήποτε δημόσιο και δωρεάν και να ολοκληρώσουν το μνημονιακο τους πλάνο: το ξεπούλημα  του δημόσιου πλούτου στους «ημέτερους» επιχειρηματίες-κοράκια.

Δεν θα τους περάσει! Εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές να περάσουμε στην αντεπίθεση και να χαράξουμε το δικό μας σχέδιο μαχητικών αγώνων που θα βάλει τέλος στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Με αλληλεγγύη και μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσης να δώσουμε τώρα τη δική μας απάντηση!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΕ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

● ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ