Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

 


Μετά από ένα ντόμινο αποτυχιών στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταδικάζει το σύστημα υγείας στην πλήρη διάλυση χωρίς μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι, όχι μόνο δε θα γίνει καμία μονιμοποίηση επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, αλλά και ότι οι συμβάσεις θα λήξουν εντός του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Πλεύρης σε δηλώσεις που έκανε στη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ, διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών. Αυτοί οι λίγοι που προσλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα εργάζονται μέχρι τον Μάιο του 2022, καθώς δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανανέωση των συμβάσεων. Μάλιστα, όσοι ήταν συμβασιούχοι, δεν θα λαμβάνουν καμία παραπάνω μοριοδότηση. Το μνημονιακό συρφετό εν μέσω του 4ου κύματος δεν παίρνει καμία απόφαση για ανανέωση των συμβάσεων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού υγείας. Αντίθετα, οδηγεί το ΕΣΥ στην πλήρη παράλυση. Η πανδημία, δεν θα περιμένει την «θετική εισήγηση» του Πλεύρη για ανανέωση συμβάσεων, θα συνεχίζει να σπέρνει θάνατο.

Η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά από 15.100 θανάτους και 670.000 κρούσματα αρνείται να στελεχώσει μόνιμα το ΕΣΥ. Συνεχίζει να δίνει εκατομμύρια ζεστού κρατικού χρήματος στα κανάλια και την αστυνομία και ταυτόχρονα να στερεί 600 εκατομμύρια από την υγεία. Διαφημίζει μια «επιστροφή στην κανονικότητα» με ενισχυμένους μηχανισμούς καταστολής και ένα σύστημα υγείας με θεμέλια από γυαλί. Αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι να ικανοποιήσουν τα νεοφιλελεύθερα σχέδια τους χωρίς καμία αντίδραση και όχι οι ζωές μας.

Δεν ανεχόμαστε ούτε στιγμή παραπάνω μια κυβέρνηση που αγνοεί τη δημόσια υγεία, ως τροχοπέδη στα νεοφιλελεύθερα σχέδια της. Η μοναδική λύση βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα. Μόνο με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, με ένα μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, μπορούμε να ρίξουμε την κυβέρνηση των α(χ)ρίστων.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

● ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ