Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

ΓΕΜΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΘ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 


Σε δημόσια έκκληση για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναγκάστηκε να προβεί μέχρι και ο γαλάζιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός (!) Ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως τόσο το Πανεπιστημιακό όσο και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «έφτασαν στα όριά τους λόγω των νοσηλειών με κορονοϊό». 

Πιο συγκεκριμένα, μόνο την Πέμπτη 14/10 επισκέφτηκαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας 67 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 17 χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ την ίδια ημέρα, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας διέθετε μόνο 24 κενές κλίνες ΜΕΘ κατά την εκκίνηση της βάρδιας. Δύο εβδομάδες μετά, η εικόνα είναι ακόμη πιο απελπιστική. Καθημερινά τουλάχιστον 100 περίπου ασθενείς covid καταφεύγουν στα επείγοντα και πάνω από δεκαπέντε νοσηλεύονται.  Και τα δύο νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτα, οι ουρές στα επειγοντα θυμίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις αλλά οι εκκλήσεις για κρατική ενίσχυση δεν έχουν -ούτε στο ελάχιστο - εισακουστεί.

Οι δηλώσεις αυτές είναι ενδεικτικές της ασφυκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Για ακόμη μια φορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό διάλυση και  η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Ήδη την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα του ιού ξεπερνούν τα 4.000 ημερησίως, ενώ αυξάνονται δραματικά οι διασωληνωμένοι ασθενείς στα κρεβάτια των ΜΕΘ.  Η ΝΔ αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ με νέες προσλήψεις προσωπικού, αναβάθμιση των ιατροφαρμακευτικών εγκαταστάσεων-εξοπλισμού και την προώθηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου καθολικού εμβολιασμού και πρόληψης για τους εργαζόμενους, τους νέους και τους φτωχούς.  

Φτάνει πια με την αδιαφορία και την ανικανότητα της ΝΔ και ολόκληρου του μνημονιακου συρφετού!  Να βάλουμε ένα φρένο στην εγκληματική πολιτική της κυβερνησης Μητσοτάκη. Να παλέψουμε όλοι μαζί -εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι- για να ανατρέψουμε τα σχέδια της  λαομίσητης κυβέρνησης ΝΔ και να διεκδικήσουμε δημόσια-δωρεάν υγεία και παιδεία, λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και μια ζωή με αξιοπρέπεια!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΜΜΕ – ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ

●ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ