Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση προχώρησε, με την βοήθεια του λιμενικού και της αστυνομίας, σε παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών. Από την Κυριακή 17/10 μέχρι την Δευτέρα 18/10 επαναπροωθήθηκαν τουλάχιστον 4 σκάφη, σε κάθε ένα από τα οποία επέβαιναν περίπου 24 πρόσφυγες Αφρικανικής καταγωγής από την Ικαρία, τη Σάμο και την Χίο. Επιπλέον, την Τρίτη 26/10, βάρκα που μετέφερε 27 μετανάστες βυθίστηκε ανοιχτά της Χίου με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 4 ανθρώπων και την εξαφάνιση 1. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προσπάθησε με κροκοδείλια δάκρυα να αποποιηθεί κάθε ευθύνη που έχει για τις δολοφονίες προσφύγων. 

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες δολοφονούνται εξαιτίας των εγκληματικών πολιτικών των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων. Γίνονται θύματα των επαναπροωθήσεων και των χείριστων συνθηκών που επικρατούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η κατάσταση χειροτερεύει από την στιγμή που τα αιματοβαμμένα σύνορα της Ε.Ε μένουν κλειστά και συνάπτονται συμφωνίες με την Ελλάδα, για να τους γυρίσουν πίσω στις εμπόλεμες περιοχές από όπου έρχονται. Μάλιστα η Ελλάδα μαζί με άλλες 11 χώρες της Ε.Ε θέλουν να αυστηροποιηθούν τα μέτρα φύλαξης στα σύνορα, ενισχύοντας το απάνθρωπο μένος τους απέναντι στους πρόσφυγες

Ο ρατσιστικός βούρκος στον οποίο είναι βουτηγμένη μέχρι το μεδούλι η ελληνική κυβέρνηση δεν σταματά εδώ. Συντάσσεται με τους πιο αιμοδιψείς και πολεμοχαρείς ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ, Ε.Ε), θυσιάζοντας στον βωμό του κέρδους τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα τους. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, φτιάχνοντας τείχη ενάντια σε κάθε προσπάθεια προσέλευσης προσφύγων. 

Η νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να σταματήσουμε αυτήν την κτηνωδία. Μέσα από τους αγώνες μας και οικοδομώντας ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα να βάλουμε φρένο στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που βυθίζουν τα καραβάνια των μεταναστών.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

● ΑΣΥΛΟ – ΧΑΡΤΙΑ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

● ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ