Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ ΡΟΜΑ

 


Άλλος ένας νεκρός προστέθηκε στη μαύρη λίστα των κρατικών δολοφονιών. Το Σάββατο 23/10 ο 18χρονος Ν. Σαμπάνης εκτελέστηκε στο Πέραμα από 7 αστυνομικούς που πυροβόλησαν 38(!) φορές, μετά το τέλος καταδίωξης που ξεκίνησε διότι δε σταμάτησε το αυτοκίνητό του για έλεγχο, ενώ ένας ακόμα επιβάτης, 16 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Η επίσημη αναφορά της αστυνομίας που μιλάει για τραυματίες αστυνομικούς προκειμένου να δικαιολογήσει τον καταιγισμό πυροβολισμών απέναντι σε τρία άοπλα παιδιά γρήγορα αποδείχθηκε ψευδής και δείχνει έκδηλα την συγκάλυψη που απολαμβάνουν οι συμμορίτες της αστυνομίας από το αρχηγείο τους, την κυβέρνηση και τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ. Η στάση της κυβέρνησης ήταν η «ανθρώπινη και συμβολική» συμπαράσταση στους δολοφόνους από τον Θεοδωρικάκο και η επιβράβευση από τον Α. Γεωργιάδη λέγοντας ότι «έκαναν καλά τη δουλειά τους».

Στη διαδήλωση που καλέστηκε τη Δευτέρα 25/10 από αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, οι ένστολοι δολοφόνοι του Μητσοτάκη ξυλοκόπησαν και «έπνιξαν» με χημικά τους διαδηλωτές για να επιβάλλουν ένα κλίμα τρομοκρατίας. Κάποιοι διαδηλωτές ποδοπατήθηκαν, χτυπήθηκαν με γκλόπ ενώ ήταν πεσμένοι στο οδόστρωμα και 5 κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Σαν μην έφταναν όλα αυτά, η υποτιθέμενη ανεξάρτητη αστική δικαιοσύνη ξαναχτύπησε. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα την Τετάρτη 27/10, οι 7 αστυνομικοί-δολοφόνοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης! Στο πλευρό τους είχαν και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο που πήγε στο δικαστήριο για να τους «στηρίξει ψυχολογικά» και να δηλώσει ικανοποιημένος με την απόφαση.

Η κυβέρνηση είναι ηθική αυτουργός για τα εγκλήματα και τις δολοφονίες που διαπράττει η ΕΛΑΣ. Η συγκάλυψη ή και η αποθέωση των δυνάμεων καταστολής αποτελούν πάγια τακτική των μνημονιακών. Το ίδιο έγινε στη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, του Παύλου Φύσσα, του Ζακ Κωστόπουλου και άλλων που η αστυνομία ήταν άμεσα ή έμμεσα μπλεγμένη. Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που αποφυλακίζει χρυσαυγίτες και δολοφόνους ένστολους… 

Μόνη επιλογή της κυβέρνησης και των πλουσίων είναι η οικοδόμηση ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους. Με το δόγμα «νόμος και τάξη» θα νομιμοποιείται ο ξυλοδαρμός, η επιβολή εξοντωτικών προστίμων, η φυλάκιση ακόμα και η δολοφονία οποιουδήποτε δεν χωρά στα μέτρα και σταθμά που επιβάλλει. Στο στόχαστρο μπαίνουνε αγωνιστές, μετανάστες, εργαζόμενοι, νέοι, φτωχοί.

Να μην αφήσουμε να ακουστεί ούτε ένα ακόμα «μπράβο στην ελληνική αστυνομία» από το στόμα της κυβέρνησης. Μέσα από τους αγώνες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας να αντεπιτεθούμε σε αυτή τη πολιτική της φτώχειας, της βίας και του αίματος και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Ν. ΣΑΜΠΑΝΗ-ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

  • ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ

  • ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ