Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

«ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ» ΑΠΟΚΑΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

 Αν ακόμα περιμένουμε να μας σώσουν αυτοί... Ζήτω που... πνιγήκαμε.

Τις τελευταίες εβδομάδες επικράτησαν σκηνές αποκάλυψης σε όλη τη χώρα με εκατοντάδες σπίτια, τεράστιες εκτάσεις γης και δρόμους να έχουν πλημμυρίσει, ενώ δεκάδες είναι οι περιοχές στις οποίες διεκόπη η ηλεκτροδότηση για ώρες. Οι κακοκαιρίες «Αθηνά» & «Μπάλλος» σάρωσαν τα πάντα σε Αθήνα, Κρήτη, Ικαρία, Εύβοια, Κέρκυρα, Χαλκιδική κ.α, στην...κατά τα άλλα Ευρωπαϊκή «σύγχρονη» Ελλάδα του 21ου αιώνα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας με νέα ακραία φαινόμενα, απότοκα της περιβαλλοντικής κρίσης. Η  ανεκδιήγητη αδιαφορία του επιτελικού κράτους επιβεβαιώνεται από φράσεις τύπου: «Με το θεό δε μπορεί να τα βάλει κανείς» (Γ. Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος). Μάταια η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει τον ρόλο που έπαιξαν οι πυρκαγιές στις σημερινές πλημμύρες ώστε να μην φανερωθεί η παντελής έλλειψη προληπτικών αντιπλημμυρικών μέτρων που έπρεπε να παρθούν.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που στοίχισαν τις περιουσίες χιλιάδων φτωχών οικογενειών, οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να υποφέρουν από την ανικανότητα της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση μιλάει για άλλη μια φορά για "αντικειμενικά περιορισμένο" χρόνο που δεν της επέτρεπε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα...(!) Μέχρι και τα τέλη Αυγούστου δεν είχε καν ξεκινήσει η μελέτη για τη λήψη αντιπλημμυρικών μέτρων ενώ ήταν βέβαιο ότι οι περιοχές που καταστράφηκαν από τις φωτιές θα πλημμύριζαν με τα πρωτοβρόχια, πόσο μάλλον με έντονες καταιγίδες.  Σχετικά με τη χρηματοδότηση στην Εύβοια,  η κυβέρνηση δήλωσε πως θα διαθέσει 3 εκατομμύρια. Όμως οι δασικές υπηρεσίες υπολογίζουν πως θα χρειαστούν από 15 έως 60 εκατομμύρια για αποκατάσταση. 

Όπως και στις πυρκαγιές, έτσι και στις πλημμύρες και σε κάθε άλλο κοινωνικό ζήτημα, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της. Αποτυγχάνει παταγωδώς να προστατεύσει τον λαό γιατί  προτεραιότητα της είναι να  δίνει λεφτά «με το τσουβάλι» σε κανάλια, αστυνομία και στους τοκογλύφους δανειστές της Ε.Ε. Οι υπόλοιποι να πάμε να πνιγούμε...

Απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που παίζει με τις ανθρώπινες ζωές, μόνη μας επιλογή είναι η αλληλεγγύη και οι αγώνες μας στο δρόμο. Δεν θα τους περάσει!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

●ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ