Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ

 ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΝΕΟΛΑΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ


Μετά τα γεγονότα στη Σταυρούπολη, οι ακροδεξιές επιθέσεις συνεχίστηκαν με μεγάλο μένος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  Συνολικά, σημειώθηκαν πάνω από επτά φασιστικές επιθέσεις προσανατολισμένες σε μαθητές και φοιτητές που συμμετείχαν σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις (Σταυρούπολη και Ηλιούπολη Θεσ/νικης, Ν.Ηράκλειο Αττικής). Για ακόμη μια φορά οι φασιστικές συμμορίες, έχοντας την κάλυψη της αστυνομίας και των ΜΜΕ, έθεσαν στο στόχαστρο των επιθέσεών τους   αριστερές οργανώσεις και διαδηλωτές.

Παρά τον ένα χρόνο που πέρασε από την καταδίκη της ΧΑ, οι φασιστικές ομάδες επανεμφανίζονται και επιτίθενται με ακόμη μεγαλύτερο μένος και ένταση απέναντι σε εργαζόμενους, νέους και φτωχούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ συγκαλύπτει και τροφοδοτεί τις φασιστικές δράσεις. Από τη μία, μέσω της αστυνομίας, η οποία «ποτέ δεν τις βλέπει γιατί ποτέ δεν είναι εκεί». Από την άλλη, όταν δεν δρα η Χρυσή Αυγή, αναλαμβάνει τον ρόλο της χτυπώντας, μετανάστες, νέους και κάθε πληττόμενο κομμάτι αυτής της κοινωνίας χωρίς να τιμωρείται. Προωθώντας την κατάπτυστη θεωρία των 2 άκρων, ταυτίζουν τους αγώνες και το κίνημα με την εγκληματική-δολοφονική δράση των φασιστών και πως τάχα τα δύο αυτά «άκρα» είναι εχθροί της «Δημοκρατίας». 

Το μόνο που έχει να «προσφέρει» η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι Μνημόνια, καταστολή, εξαθλίωση και πείνα, με εξοντωτικά νομοσχέδια που διαλύουν οτιδήποτε δημόσιο και δωρεάν. Χρησιμοποιούν την πανδημία σαν Δούρειο Ίππο, εξαπολύοντας μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια στα εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας, μαζί με το κώνειο του ρατσισμού και του εθνικισμού. Αυτό το κράτος της φτώχειας και της βίας που θέλουν να μας επιβάλλουν, μετατρέπεται σε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, ένα καθεστώς φίμωσης, ανελευθερίας και απαγορεύσεων.

Φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να υπερασπιστούμε μαχητικά τα δημοκρατικά μας δικαιώματα! Να ενωθούμε στο δρόμο και με μαχητικές μορφές πάλης και αυτοοργάνωση να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ●ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΟΠΚΕ – ΔΙΑΣ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ