Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

1 ΣΤΟΥΣ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

 


Δέκα χρόνια μνημονίων και δύο χρόνια εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, συνεχίζουν να καθιστούν αδύνατη την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια για μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Τρομακτικά είναι τα στατιστικά που δημοσιεύτηκαν στις 15/10 σύμφωνα με τη Eurostat, καθώς οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές οδηγούν την Ελλάδα στην τρίτη υψηλότερη θέση της ΕΕ, όσον αφορά το ποσοστό του πληθυσμού που διατρέχει τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Πιο συγκεκριμένα, με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται αντιμέτωπο το 27,5% των Ελλήνων, έναντι ποσοστού 21,9% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ. Την πρώτη και δεύτερη θέση καταλαμβάνουν η Ρουμανία (35,8%) και η Βουλγαρία (33,6%), αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται το 31,5% του ανήλικου πληθυσμού, έναντι ποσοστού 24,2% στην ΕΕ.  Επιπλέον, σύμφωνα με τη Eurostat, τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζει το 29,7% νοικοκυριών με παιδιά στην Ελλάδα (έναντι 22,3% στην ΕΕ) και το 25,7% των νοικοκυριών χωρίς παιδιά (έναντι 21,6% στην ΕΕ).

Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο διαχείρισης της οικονομικής κρίσης και ο καταλυτικός παράγοντας της πανδημίας του κορονοϊού έχουν καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε όλο και μεγαλύτερη φτωχοποίηση, με ένα στους τέσσερεις πολίτες να πλησιάζει το όριο της φτώχειας. Με τις αυξήσεις των τιμών  αγαθών πρώτης ανάγκης και τιμολογίων ρεύματος (λόγω της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ) ο Μητσοτάκης εγγυάται ένα πολύ δυσοίωνο μέλλον για τα ελληνικά νοικοκυριά. Ξεδιάντροπα ξοδεύει χρήματα για στρατιωτικούς και αστυνομικούς εξοπλισμούς και δε δίνει δεκάρα για την προστασία των εργαζομένων και των φτωχών.

Ως εδώ! Δεν  θα ανεχτούμε ούτε στιγμή την εξαθλίωση που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Μόνο με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, με ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, μπορούμε να ρίξουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ

● ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ