Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

ΣΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ Η ΕΛΛΑΔΑ

 


Η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης γίνεται όλο και πιο έκδηλη. Η  Ελλάδα βρίσκεται μέρα με τη μέρα, όλο και πιο ψηλά στις λίστες θανάτων ανά εκατομμύριο, και όλο και πιο χαμηλά στις λίστες εμβολιασμένων ανά εκατομμύριο, στην Ευρώπη.

Όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της έρευνας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC),  που δημοσιεύτηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Μητσοτάκης έχει καταδικάσει τη χώρα στην 4η θέση (μεταξύ 25 ευρωπαϊκών κρατών) σε θανάτους 14ημέρου, καταγράφοντας 47,6 απώλειες ανά εκατομμύριο πληθυσμού. O αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 287,5  ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού για την αντίστοιχη περίοδο, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος διαμορφώνεται στους 17,1 θανάτους  με 146,9 κρούσματα. Ταυτόχρονα, φαίνεται και η αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος καθώς σημειώνεται ότι η Ελλάδα, με ποσοστό 74%, είναι η 4η χώρα με τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού έναντι της Covid-19 στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, που διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση  και θάνατο.


Η επικίνδυνη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αδιαφορεί για την υγεία και ωθεί την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Έχει οδηγήσει στο θάνατο 15.135 ανθρώπους, στερώντας από το ΕΣΥ 600 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του και ενισχύοντας τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Δίνουν λεφτά σε κανάλια, τράπεζες και αστυνομία στερώντας τα από υγεία, παιδεία και κοινωνικές παροχές. Το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να υλοποιήσουν με κάθε μέσο τα νεοφιλελεύθερα σχέδια τους.

Δε θα τους αφήσουμε!. Με την αυτοοργάνωση μας και με μαχητικούς αγώνες θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους ενάντια στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 

● ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
● ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ