Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Ή ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Ή ΦΡΕΓΑΤΕΣ...

 Το θράσος της κυβέρνησης ΝΔ δεν έχει τέλος


Ο ίδιος άνθρωπος που τον Νοέμβρη του 2020 δήλωσε πως «εάν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς», ξαναχτύπησε. Αυτήν τη φορά, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου ήρθε αντιμέτωπος με τους συνταξιούχους κατά τη διάρκεια κινητοποίησης λέγοντάς τους «Τι θέλετε; Θέλετε να πάρετε αναδρομικά ή να πάρουμε φρεγάτες;».

Οι συνταξιούχοι την τελευταία δεκαετία διεκδικούν χρήματα τα οποία οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις τους έχουν στερήσει από το 2010. Καρπός του πολύχρονου αγώνα τους είναι η καταβολή των αναδρομικών ύψους 1,4δις από τα συνολικά 15 δις που τους χρωστάνε. Ακόμη όμως και αυτό το ποσό η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να το καταβάλλει στους συνταξιούχους.

Η προσπάθεια του Γεραπετρίτη να διαψεύσει τους συνταξιούχους και να τους κατηγορήσει για συκοφαντία είναι ενδεικτική των προθέσεων της αντεργατικής κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εδώ και 1,5 χρόνο πανδημίας δεν έχει κάνει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ, δεν έχει στηρίξει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αντίθετα, δίνει πακτωλό χρημάτων σε καναλάρχες και ημέτερους, θεσμοθετεί ευνοϊκές παροχές προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, χτυπάει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταργώντας την 8ωρη εργασία.

Η άθλια κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα κρεσέντο καταστολής, συκοφάντησης και απαγορεύσεων προς όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και δημοκρατικά δικαιώματα/ελευθερίες. Με τα ΜΑΤ, τις συλλήψεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα προσπαθεί να κάμψει κάθε αντίδραση των εργαζομένων. Όπου αυτά αδυνατούν να επιτύχουν, η κυβέρνηση προσφεύγει στα δικαστήρια, κηρύσσοντας παράνομες τις διαδηλώσεις και τις απεργίες των εργαζομένων και των νέων.

Πρέπει να αντισταθούμε με όλη μας τη δύναμη απέναντι στην βαρβαρότητα την οποία μας επιβάλλουν. Με τους δυναμικούς μας αγώνες να διεκδικήσουμε ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ