Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΛΗΡΗΣ Η ΜΕΘ COVID ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

 


Αντιμέτωποι με την αδιαφορία της κυβέρνησης βρίσκονται και πάλι οι γιατροί στα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία της χώρας, την ώρα που διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού, τόσο η κλινική όσο και η ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου είναι γεμάτες. Καθώς δεν υπάρχουν άλλα κενά κρεβάτια, αναγκάζονται συνεχώς να μετατρέπουν τις κλίνες των non-covid κλινικών σε κλίνες αποκλειστικά για covid περιστατικά. Έτσι, αναγκάζονται να μένουν χωρίς νοσηλεία κάθε είδους ασθενείς.

Τον τελευταίο μήνα πολλά νοσοκομεία ανακοινώνουν δημόσια την κατάρρευσή τους. Άλλα κλείνουν και άλλα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν και να διασωληνώσουν τους ασθενείς τους λόγω έλλειψης κλινών. Ειδικά η κλινική του Ευαγγελισμού είχε εδώ και καιρό δημοσιοποιήσει την αποπνικτική κατάσταση και είχε ζητήσει επανειλημμένα ενισχύσεις, η απάντηση όμως βρίσκεται στα «αζήτητα» της κυβέρνησης.

Η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει και παρόλα αυτά η κατάσταση στο ΕΣΥ παραμένει τραγική. Οι κλίνες των ΜΕΘ γεμίζουν ξανά, οι συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού λήγουν και γιατροί παραιτούνται εξαθλιωμένοι και ανήμποροι. Παρά τις εκατοντάδες εκκλήσεις των νοσηλευτών και των γιατρών για ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας (προσλήψεις προσωπικού, νέες κλίνες, αγορά νέου εξοπλισμού), η εγκληματική κυβέρνηση συνεχίζει το επικίνδυνο τροπάρι της. Μετά το τυχοδιωκτικό άνοιγμα του τουρισμού και την όξυνση κρουσμάτων που ακολούθησε, τώρα βολεύεται σε αναστολές αδειών των υγειονομικών, φορτώνοντας τους τις ευθύνες, και αποφασίζει εκ νέου τοπικά lockdown. Τέλος, πακτωλοί χρημάτων εξακολουθούν να δίνονται σε καναλάρχες, τράπεζες, επιχειρήσεις και εξοπλισμούς για την αστυνομία.

Απέναντι στον Αρμαγεδδώνα που ετοιμάζουν με νομοσχέδια και επιθέσεις σε καθετί δημόσιο και δωρεάν, πρέπει να χαράξουμε το δικό μας σχέδιο. Ενισχύοντας τις δομές αυτοοργάνωσής μας, τα σωματεία, τους συλλόγους και τις επιτροπές μας, να δώσουμε μαχητικούς αγώνες για να ρίξουμε την κυβέρνηση των α(χ)ρίστων. Να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

● ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ