Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΤΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ


Τα αποτελέσματα της έρευνας από την Eurostat, σχετικά με τις δαπάνες των κρατών – μελών της Ε.Ε στην άμυνα και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς για το 2019, αποδεικνύουν τον πολεμοχαρή χαρακτήρα των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, αλλά και της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της έρευνας, το ποσό που δαπανήθηκε το 2019 ανήλθε στα 168,5 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 1,2% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα από την από τη δική της πλευρά, ξόδεψε το 2% του ΑΕΠ της, το οποίο μεταφράζεται σε 4,18 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Αξιοσημείωτη είναι η σύγκριση των δαπανών στην άμυνα με αυτές για τις κοινωνικές δαπάνες. Το ποσό που δαπανάται στις κοινωνικές ανάγκες μειώνεται συνεχώς, φτάνοντας το 2019 περίπου το 46% του ΑΕΠ. Όσον αφορά την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό, η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ, αφιερώνοντας το 5,2%, 3,9% και 0,7% του ΑΕΠ σε κάθε τομέα αντίστοιχα. 

Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν την νεοφιλελεύθερη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Το απύθμενο μίσος σε καθετί δημόσιο και δωρεάν. Δίνοντας απλόχερα γενναίες μερίδες του κρατικού προϋπολογισμού σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, τάισμα μεγάλων επιχειρηματιών κ.λπ., κόβουν μεγάλα ποσά από τη χρηματοδότηση για υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση.

Μόνο εμείς με τους αγώνες μας μπορούμε να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, οι οποίες παρασιτούν στις πλάτες των εργαζομένων, των νέων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μαζικά και με αποφασιστικότητα, να οργανωθούμε στις γειτονιές, τους χώρους εργασίας, τις σχολές και τα σχολεία μας για να επιβάλλουμε τα δικαιώματά μας. 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

● ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ – ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

● ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ