Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

 


Στην ομαδική παραίτησή τους κατέληξαν οι εντατικολόγοι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου, τονίζοντας τα τεράστια και άλυτα προβλήματα του νοσοκομείου. Οι πέντε εντατικολόγοι που παραιτήθηκαν ήταν αρμόδιοι για τις 3 ΜΕΘ Covid και για όλες τις άλλες ΜΕΘ του νοσοκομείου. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, πολλές φορές αναγκαζόταν να εγκαταλείψουν τους ασθενείς στις ΜΕΘ, ώστε να αναλάβουν καθήκοντα αναισθησιολόγου και να βοηθήσουν στη διακομιδή ασθενών ή στη διασωλήνωση. Μάλιστα, η τραγική υποστελέχωση οδήγησε στην ύπαρξη ενός μόνο εξειδικευμένου γιατρού σε κάθε βάρδια.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ζητάνε εδώ και καιρό προσλήψεις προσωπικού και μάλιστα στην αρχή του έτους είχαν παραιτηθεί άλλοι 11 γιατροί για τον ίδιο λόγο. Ο ίδιος ο Διευθυντής της ΜΕΘ έχει κάνει πολλάκις εκκλήσεις προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνοντας, ότι δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του. Ταυτόχρονα, τα κρούσματα στο Ρέθυμνο αυξάνονται γοργά, με αποτέλεσμα την εφαρμογή τοπικών lockdown και περιοριστικών μέτρων. 

Η κατάσταση αυτή κυριαρχεί στα Νοσοκομεία όλης της χώρας καθώς, από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται εγκληματικά την πανδημία. Χωρίς να έχουν λάβει κανένα μέτρο για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και φορτώνοντας την ευθύνη στους εργαζόμενους και τους νέους, προχωράνε ανενόχλητοι σε νέες επιθέσεις. Μάλιστα, η ίδια κυβέρνηση που ένα χρόνο πριν αποκαλούσε τους γιατρούς «ήρωες», τώρα τους ωθεί στη πλήρη εξαθλίωση και τιμωρεί όποιον τολμήσει να μιλήσει με ειλικρίνεια για τις συνθήκες εργασίας τους. Τώρα που λήγουν οι συμβάσεις του έκτακτου και προσωρινού προσωπικού, δεν σχεδιάζει την πρόσληψη μόνιμων γιατρών αλλά αντίθετα, αποφασίζει την αναστολή των αδειών τους, ωθώντας τους σε 7ημερη αδιάκοπη εργασία.

Με τους μαζικούς αγώνες μας να μην επιτρέψουμε να γίνουμε έρμαια των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με την οργάνωσή μας, με διαδηλώσεις και απεργίες να βάλουμε τέλος στα σχέδιά τους και να επιβάλλουμε τα δικαιώματά μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

● ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ