Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 


Τρεις μόλις ημέρες μετά τον ανασχηματισμό-φιάσκο της κυβέρνησης, ο νέος υπουργός προστασίας του πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, αποφάσισε να εγκαινιάσει την υπουργεία του με νέα επίθεση σε φοιτητικό συλλαλητήριο. Την Παρασκευή 3/9, εκατοντάδες φοιτητές και μαθητές έδειξαν έμπρακτα την εναντίωσή τους στον νόμο Κεραμέως και τις αντιεκπαιδευτικές διατάξεις, με βασικό σύνθημα την κατάργηση της ΕΒΕ, η οποία φέτος απέκλεισε περίπου 40.000 μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι φοιτητές για άλλη μια φορά δέχθηκαν επιθέσεις από τις συμμορίες των ΜΑΤ, με χημικά, κρότου λάμψης, αλλά και άγριους ξυλοδαρμούς.

Παρά τα παχιά λόγια περί αλλαγών, η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης παραμένει η ίδια. Μετά την παταγώδη αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας, την σωρεία αντιλαϊκών νόμων, αλλά και την τραγωδία των πυρκαγιών πανελλαδικά, ο Μητσοτάκης και ο λοιπός μνημονιακός συρφετός έρχονται να αλλάξουν πλήρως την φυσιογνωμία του εκπαιδευτικού συστήματος, ειδικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια μιας συνολικής κατάργησης κάθε κοινωνικού κράτους, μιας ασύστολης ιδιωτικοποίησης των βασικών κοινωνικών παροχών, τα πανεπιστήμια δέχονται μία ολομέτωπη επίθεση με σκοπό το ολοκληρωτικό τσάκισμα του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας. Οι νόμοι Κεραμέως, οι διαγραφές στα ν+2 έτη, οι ΕΒΕ, τα πειθαρχικά, η πανεπιστημιακή αστυνομία, έρχονται να οικοδομήσουν ένα πανεπιστήμιο στα πρότυπα της Αμερικής, όπου θα φοιτούν μόνο οι άριστοι, προετοιμάζοντας τα παιδιά των φτωχών οικογενειών για ένα ζοφερό μέλλον, το οποίο επισφραγίζεται με μία σειρά αντεργατικών νόμων που μετατρέπουν τον εργαζόμενο σε δούλο. Όλα αυτά φυσικά συνδυάζονται με τα αλλεπάλληλα περιστατικά καταστολής, τους ξυλοδαρμούς, την τρομοκρατία και τις διώξεις απέναντι σε οποιονδήποτε αντιδρά.

Φτάνει πια!  Μέσα από την οργάνωση μας σε επιτροπές και συλλόγους, με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να βάλουμε ένα φρένο στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και να επιβάλλουμε τα δικαιώματά μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

● ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΕ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

● ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΟΠΚΕ – ΔΙΑΣ 

● ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ