Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

 


Μετά την πύρινη κόλαση που βρέθηκε σχεδόν όλη η χώρα, ο Μητσοτάκης για ακόμη μια φορά προσπάθησε να παρουσιάσει την πραγματικότητα κατά το δοκούν. Στην ολομέλεια της Βουλή, στις 25/08, έπλεξε με περίσσιο θράσος και αυταρέσκεια το εγκώμιο του επιτελικού κράτους για την «επιτυχημένη» διαχείριση των πυρκαγιών. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, θέλησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη και αντίθετα, να δώσει τα παράσημα στο επιτελείο του.

Ο ίδιος και το επιτελείο του, ήδη από τον Μάιο, προσπάθησαν να μας «καθησυχάσουν» ότι είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο πυρκαγιών. Όταν αποδείχτηκε περίτρανα η αχρηστία του επιτελικού κράτους κατηγόρησε τον «πρωτοφανή καύσωνα» για την καταστροφή του σχεδίου του. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ΝΔ ευθύνεται για τους 4 χιλιάδες λιγότερους πυροσβέστες, τα ελλιπή οχήματα πυρόσβεσης ξηράς και αέρος και τον πενιχρό προϋπολογισμό των 1,7 εκατομμυρίων (ενώ η δασοπροστασία αιτήθηκε 17 εκ). 

Ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι πληγέντες είχαν υπερβολικές απαιτήσεις λέγοντας πως «σε κάθε φωτιά θέλουν ένα ελικόπτερο πάνω από το χωριό τους». Δεν δίστασε μάλιστα να ειρωνευτεί και να κουνήσει το δάχτυλο σε όσους κινδύνεψαν και έχασαν τις περιουσίες τους από τη φωτιά. Χρησιμοποιώντας το δόγμα της ατομικής ευθύνης για κάθε κυβερνητική αποτυχία, έριξε το φταίξιμο για άλλη μια φορά στους πολίτες. Φταίνε που είχαν απαιτήσεις για περισσότερα μέσα πυρόσβεσης, φταίνε που ζητούσαν πυροσβέστες αντί για τους ΜΑΤατζήδες που έστειλε σωρηδόν το Υπουργείο, φταίνε που δεν είχαν ασφαλίσει τα σπίτια τους στα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, φταίνε που δεν βλέπουν τις «επενδυτικές ευκαιρίες» που προέκυψαν από την καταστροφή της ζωής τους. 

Ήταν αναμενόμενο ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης θα οδηγούσαν στον όλεθρο. Το μόνο μέτρο που πάρθηκε, δηλαδή οι προληπτικές άρον – άρον εκκενώσεις, είχε σαν στόχο να μην κατηγορηθεί η κυβέρνηση για νέους νεκρούς. Οι πάνω από 13,5 χιλιάδες νεκροί της πανδημίας, τα θύματα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, τα χιλιάδες καμένα σπίτια, το 1,5 εκ. καμένα στρέμματα, είναι ευθύνη της ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν δίνει δεκάρα για τις ανάγκες της κοινωνίας. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης εν μέσω των φονικών πυρκαγιών ήταν να δώσει λεφτά «με το τσουβάλι» στα ΜΜΕ για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες της και να σώσει τα βασιλικά κτήματα στο Τατόι και το σπίτι του Υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στο Κρυονέρι.

Φτάνει πια! Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια σε αυτούς που παίζουν με τις ζωές μας. Να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών. Απέναντι στην κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας να επιβάλλουμε τις δικές μας ανάγκες.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

● ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ