Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

 


Με απόφαση του υπουργείου Υγείας από 1η Σεπτέμβρη ανακαλούνται οι άδειες όλων των υγειονομικών υπαλλήλων και μέχρι νεωτέρας οι εργαζόμενοι  δε θα μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους. Αυτοί που άλλοτε «χειροκροτούσαν» τους υγειονομικούς, τώρα τους βυθίζουν στην εργασιακή εξουθένωση.  Μετά από 19 μήνες πανδημίας, η κυβέρνηση συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση στους υγειονομικούς εντελώς καταχρηστικά. Μάλιστα, οι ά(χ)ριστοι δικαιολογούν αυτό το αίσχος κατηγορώντας τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που θα τεθούν σε αναστολή και σπέρνουν διχόνοια ανάμεσα στους εργαζομένους. 

Για την υποστελέχωση του ΕΣΥ δε φταίνε οι ανεμβολίαστοι, που είναι μόλις ένα ποσοστό 10%, αλλά η κυβέρνηση που δε προχωρά σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού και επιλέγει να ξεζουμίσει το υφιστάμενο προαναγγέλλοντας κλεισίματα νοσοκομείων. Την ίδια στιγμή η κατάσταση του ΕΣΥ όλο και χειροτερεύει. Οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 25% στα νοσοκομεία μέσα σε 15 μέρες. Παράλληλα, οι ΜΕΘ πανελλαδικά είναι πλήρεις κατά 68% ενώ κατά τόπους (π.χ Κρήτη) το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο.

Το πλάνο της κυβέρνησης παραμένει το ίδιο, δηλαδή καμία ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά ανακατανομή των ανεπαρκών πόρων και εξόντωση των υγειονομικών, επικαλούμενοι πάντα ως συμπλήρωμα το δόγμα της ατομικής ευθύνης. Η κυβέρνηση δε χάνει ευκαιρία να εκμεταλλευτεί αυτήν την κατάσταση για να πετύχει τους σκοπούς της.  Για την αντικατάσταση του προσωπικού (φύλακες, καθαρίστριες, διοικητικοί) που θα μπει σε αναστολή, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΝΔ σκοπεύει να βολέψει τους «ημέτερους» επιχειρηματίες – αρπακτικά με απευθείας αναθέσεις.

Ως εδώ! Δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να παίζει με τις ζωές μας. Έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι είναι άχρηστοι, ανίκανοι κι επικίνδυνοι. Μόνο μέσα από μαχητικούς, μαζικούς αγώνες μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ