Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΟΞΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ»

 


Βρισκόμαστε στα μέσα του τέταρτου κύματος της πανδημίας με την Ελλάδα να καταγράφει μία από τις χειρότερες «επιδόσεις» στους υγειονομικούς δείκτες, μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Το ανεξέλεγκτο άνοιγμα της οικονομίας, η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας, η επιβράδυνση των εμβολιασμών και η εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας προμηνύουν ένα ζοφερό φθινόπωρο. 

Ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του πόνταραν σκληρά στο άνοιγμα του τουρισμού θέλοντας να προβάλλουν μια ελκυστική εικόνα στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα δεν πήραν κανένα μέτρο προστασίας και ανακοίνωναν κλεισίματα νοσοκομείων. Τα αρνητικά αποτελέσματα στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν άργησαν να φανούν: από την 1η Ιουνίου έχουν σημειωθεί πάνω από 150.000 κρούσματα (το ⅓ των συνολικών κρουσμάτων της χώρας!) και πάνω από 1.200 θάνατοι.

Παράλληλα, κάκιστη είναι η εικόνα αναφορικά με τις ΜΕΘ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ είναι δεκαπλάσιος από ό,τι πέρσι την ίδια περίοδο.  Η πληρότητα στις κλινικές Covid αγγίζει το 41%, ενώ στις ΜΕΘ-Covid το 60%. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές τα ποσοστά είναι ακόμα μεγαλύτερα. Στην Κρήτη οι ΜΕΘ-Covid έχουν γεμίσει κατά 96,5%, στην Αττική το ποσοστό πληρότητας βρίσκεται στο 76% και στη Θεσσαλονίκη στο 57%.

Μπορεί οι νεοφιλελεύθεροι να προσπαθούν να μας πείσουν για «επιστροφή στην κανονικότητα», αλλά τα νούμερα μιλούν από μόνα τους, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την εγκληματική τους διαχείριση. Εδώ και ενάμιση χρόνο χρηματοδοτούν ασταμάτητα τους μηχανισμούς καταστολής, για να τρομοκρατούν όσους αντιδρούν στα σχέδιά τους, και τα κανάλια, για να ρίχνουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους και τη νεολαία, ενώ αδιαφορούν πλήρως για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί! Είναι καιρός οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί και οι νέοι να βγούμε στους δρόμους, να οργανώσουμε μαχητικούς αγώνες και να μη κάνουμε ούτε βήμα πίσω μέχρι να επιβάλουμε τα δικαιώματα μας. Πρέπει να διώξουμε τους ά(χ)ριστους νεοφιλελεύθερους για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

● ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ