Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

ΝΕΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 


Δύο μήνες μετά την «παύση πυρών»  που ανακοίνωσε το Ισραήλ, οι στυγνές δολοφονίες και οι τρομοκρατικές επιθέσεις του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους συνεχίζονται. Τη Δευτέρα 16/08 τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις σε καταυλισμό προσφύγων στη Τζενίν, το βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Επιπλέον, το Σάββατο 21/08, 41 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, δέχτηκαν επίθεση με δακρυγόνα και πραγματικές σφαίρες από τον ισραηλινό στρατό. Λίγο αργότερα την ίδια μέρα, οι σιωνιστές βομβάρδισαν πολλαπλά σημεία στη Γάζα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, και όπως πάντα συμβαίνει στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, οι παύσεις πυρών και οι εκεχειρίες είναι απλά το  διάστημα μεταξύ πολέμων και επεμβάσεων που θα συνεχίζονται όσο οι ιμπεριαλιστές βυθίζονται στην κρίση.  Παρά τις αλλεπάλληλες επεμβάσεις, την κρατική τρομοκρατία και τις δολοφονίες, η επιμονή των Παλαιστινίων στον αγώνα ενάντια σε σιωνιστές και ιμπεριαλιστές παραμένει αμείωτη! Με απαράμιλλο θάρρος παλεύουν ενάντια σε αυτό το αιμοσταγές έγκλημα που ταλανίζει την Μέση Ανατολή τις τελευταίες δεκαετίες, την μεγαλύτερη ευθύνη για το οποίο έχουν οι «δημοκράτες», δυτικοί ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Ηθική αυτουργός στα εγκλήματα που διαπράττουν το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ είναι και η Ελλάδα. Οι κυβερνήσεις, αφενός, συμμαχούν με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα στην περιοχή (Αίγυπτος – Ισραήλ) βάφοντας τα χέρια τους με παλαιστινιακό αίμα και αφετέρου,  υπηρετούν πιστά τις ΗΠΑ και τα σχέδιά τους. Οι λακέδες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προσπαθούν να γίνουν τα «πρωτοπαλίκαρα» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού βάζοντάς τους εργαζόμενους, τους νέους και τους φτωχούς στο μάτι του κυκλώνα σε μια ενδεχόμενη γενικευμένη πολεμική σύρραξη.

Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα  των Παλαιστινίων και να οργανώσουμε ένα μαζικό αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Ενάντια στις πολεμοκάπηλες κυβερνήσεις και τα σφαγεία τους να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τη ζωή μας.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ