Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

ΝΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

 ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ



Ενώ το τέταρτο κύμα της πανδημίας καλπάζει και πυρκαγιές σαρώνουν όλη τη χώρα, η κυβέρνηση αφήνει στο έλεος το ΕΣΥ και τους πυρόπληκτους για να ενισχύσει ακόμα μια φορά την Αστυνομία. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η νέα ενίσχυση του στόλου της ΕΛ.ΑΣ. με 34 οχήματα, ενώ μάλιστα είχε προηγηθεί χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκ. ευρώ στις αρχές του μήνα, για την «κάλυψη έκτακτων και απρόβλεπτων επιχειρησιακών αναγκών για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού».

Μέσα στη διετία 2020-2021, η κυβέρνηση της ΝΔ ενίσχυσε την ΕΛ.ΑΣ. με τουλάχιστον 2.342 νέα οχήματα. Ταυτόχρονα, στις αρχές του έτους, αύξησε κατά 23 εκ. ευρώ τον προϋπολογισμό των 30 εκ. για τον εξοπλισμό της. Σε αυτούς τους εξοπλισμούς «μαμούθ», τους μεγαλύτερους κατά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, συμπεριλαμβάνονται 15.690 αλεξίσφαιρα γιλέκα, 3.000 κράνη μεγάλης ανθεκτικότητας, 1.010 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 1.000 επαναφορτιζόμενοι φακοί, 1.000 αντιβαλλιστικά κράνη, 1.000 προστατευτικοί θώρακες και 422 θερμικές κάμερες που δόθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. στις αρχές του 2021.

Η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων δεν δίνει δεκάρα για τις κοινωνικές ανάγκες, για το ΕΣΥ που καταρρέει, για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους που πλήττονται από την πανδημία, την οικονομική κρίση και την οικολογική καταστροφή. Κύριο μέλημά της είναι να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξοπλίζει τους μηχανισμούς καταστολής ώστε να κυνηγούν, να δέρνουν και να συλλαμβάνουν όσους αντιδρούν και αγωνίζονται ενάντια στις εγκληματικές πολιτικές της.

Δεν πρέπει να ανεχτούμε να ζούμε στη βαρβαρότητα που μας έχουν καταδικάσει! Με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες να διώξουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και να παλέψουμε για τη ζωή και τα δικαιώματά μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

● ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ