Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 


Μετρώντας πάνω από 1.100.000 καμένα στρέμματα γης και ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια και περιβάλλον, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει απρόσκοπτα να αφήνει τους πυρόπληκτους στη μοίρα τους. Την ίδια στιγμή, τα πύρινα μέτωπα που σαρώνουν τη χώρα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Σε συνέχεια του πύρινου εφιάλτη των προηγούμενων ημερών, νέα πυρκαγιά ξέσπασε στα Βίλια και στην Κερατέα Αττικής τη Δευτέρα 16/08 και φαίνεται να εξελίσσεται ανεξέλεγκτη καθώς τα μέσα πυρόσβεσης είναι ανεπαρκή. Μέχρι στιγμής πάνω από 80.000 στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη, ενώ αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί ολοσχερώς.

Για άλλη μια φορά η ηθική αυτουργός αυτής της κατάστασης, η κυβέρνηση ΝΔ, πιστή στο ρόλο του Πόντιου Πιλάτου νίπτει τας χείρας της. Εμμονικά αφοσιωμένη στις γενικευμένες εκκενώσεις και εγκαταλείποντας κάθε απόπειρα κατάσβεσης της φωτιάς, σπεύδει να ευλογήσει τα γένια της μιλώντας για την «άμεση αντιμετώπιση» των πυρκαγιών από τον κρατικό μηχανισμό. Η κυβέρνηση έχει αφήσει την πυροσβεστική απογυμνωμένη – από προσωπικό κι εξοπλισμό – και  τολμάει με έναν θρασύδειλο τρόπο να πετάει τις ευθύνες στους εργαζόμενους και τους φτωχούς. Αρκείται σε δηλώσεις για αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους που σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να καλυφθούν οι ζημιές, ενώ κανείς δεν ξέρει πότε θα καταβληθούν αυτά τα χρήματα. Αφοσιωμένοι στο δόγμα Νόμος και Τάξη και γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος που θα έχουν από τις πυρκαγιές ποντάρουν στην καταστολή και συνεχίζουν να δίνουν πακτωλούς χρημάτων στην αστυνομία. Αν περιμένουμε από τους νεοφιλελεύθερους να μας σώσουν...καήκαμε!

Μόνο εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση. Με τους μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες μας να σταματήσουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που σκορπά τον θάνατο και την περιβαλλοντική καταστροφή και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

● ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

● ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ -

ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ