Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 


Λίγες μόλις ημέρες αφού εκκενώθηκαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Μαλακάσας και της Αμυγδαλέζας, λόγω της πυρκαγιάς στο λεκανοπέδιο Αττικής,  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο αποφάσισε την επιστροφή των προσφύγων σε αυτές τις δομές. Στη Μαλακάσα εξελισσόταν μεγάλο μέτωπο φωτιάς μέχρι και πριν λίγες μέρες, και ακόμα διατρέχει κίνδυνο αναζωπύρωσης, ενώ το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας βρίσκεται μέσα στα αποκαΐδια, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και ιδιαίτερα επιβλαβής, ειδικά για παιδιά, ηλικιωμένους και για ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι πυρκαγιές που πλήττουν ολόκληρη τη χώρα έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα αλλά και οι πρόσφυγες, που ήδη ζουν σε μια άθλια κατάσταση, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αποτρόπαιες συνθήκες. Κάθε χρόνο στρατόπεδα συγκέντρωσης καίγονται και άλλα πλημμυρίζουν λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας και της αδιαφορίας των κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να στριμώχνονται σε ακατάλληλες δομές και άλλοι να μένουν στον δρόμο. 

Η διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εγκληματική. Χωρίς σχέδιο, με ακραίες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό και με μια άκρως επικίνδυνη ρητορική αποποιείται κάθε ευθύνη. Ταυτόχρονα, συνεχίζει να δίνει πακτωλούς χρημάτων από τα κρατικά ταμεία σε επιχειρηματίες, καναλάρχες και μηχανισμούς καταστολής για να συλλαμβάνουν όποιον αντιδρά στα νεοφιλελεύθερα σχέδια της και να κυνηγούν πρόσφυγες και μετανάστες. 

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, μόνο οι δικοί μας αγώνες μπορούν να δώσουν λύση. Μόνο μέσα από την οργάνωσή μας μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας και να σταματήσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των α(χ)ρίστων που μας καταδικάζουν σε θάνατο. 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

● ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

● ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ