Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

 


Τις τελευταίες εβδομάδες πυρκαγιές εξαπλώνονται και σαρώνουν όλη τη χώρα. Σε Αττική, Εύβοια, Πύργο, Ρόδο, Χαλκιδική, Μεσσηνία κ.α τεράστιες εκτάσεις γης, δασικές περιοχές και εκατοντάδες σπίτια έχουν γίνει στάχτη, η περιβαλλοντική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη ενώ μέχρι τώρα έχουν βρεθεί δύο νεκροί: ένας εθελοντής πυροσβέστης κι ένας χειριστής μπουλντόζας.

Οι κάτοικοι των περιοχών έχουν εγκαταλειφθεί αβοήθητοι. Οι καμένες εκτάσεις της τελευταίας εβδομάδας ξεπερνούν κατά 180% τον μέσο όρο όλων των προηγούμενων ετών από το 2008, με τον συνολικό απολογισμό των μέχρι τώρα πυρκαγιών να ξεπερνά το 1.000.000 καμένα στρέμματα γης! 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Το επιτελικό τους κράτος είναι ένα ανεκδιήγητο χάος που αντανακλά πλήρως το πόσο άχρηστη και ανίκανη είναι η κυβέρνηση και ολάκερος ο μνημονιακός συρφετός. Τόσο καιρό δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ σε κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές ενώ «επένδυαν» πακτωλούς χρημάτων στην αστυνομία και τα ΜΜΕ. Δεν φτάνει που δεν μερίμνησαν καθόλου για την πρόληψη πυρκαγιών εν μέσω καύσωνα, με θράσος εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια ελέγχου των εστιών της φωτιάς εμμένοντας μόνο σε εκκενώσεις σπιτιών.

Ο Μητσοτάκης και τα επιτελεία του αρκέστηκαν σε επιχειρήματα όπως: «φταίνε αυτοί που χτίζουν σπίτια σε δασικές περιοχές» και «πρόκειται για πρωτοφανείς συνθήκες»… ενώ έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι «ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί υποδειγματικά»(!) 

Χωρίς σχέδιο – χωρίς εξοπλισμό και επαρκές προσωπικό τολμάνε να ρίχνουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους και τους φτωχούς ενώ κρύβονται πίσω από αναγγελίες για αποζημιώσεις – ψίχουλα στους πυρόπληκτους. Με άλλα λόγια, ο εμπαιγμός δεν έχει όρια, καθώς ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε καν οι πληγέντες του «Ιανού» και της «Μήδειας»…


Όσο κι αν προσπαθούν τα καλοταϊσμένα ΜΜΕξαπάτησης να εξωραΐσουν το «έργο» της κυβέρνησης, η παράλυση της – κάθε κρίσιμη στιγμή – βγάζει μάτι. Όμως όσο απογυμνώνεται πολιτικά, τόσο πιο επικίνδυνη θα γίνεται με περαιτέρω ενίσχυση της κρατικής βίας και καταστολής. 

Ως εδώ! Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο την κυβέρνηση της ΝΔ να παίζει με τις ζωές και τα δικαιώματά μας. Με μαχητικούς κι ανυποχώρητους αγώνες να βάλουμε φρένο στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που σκορπά παντού τον όλεθρο.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

● ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ
● ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
● ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
● ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ