Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΠΑΡΑΛΥΕΙ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 


Ενώ η πανδημία έχει χτυπήσει κόκκινο και τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό διάλυση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την όλο και πιο εγκληματική διαχείριση. Το «άνοιγμα» του τουρισμού προχωρά με μέτρα – παρωδία, με κλεισίματα νοσοκομείων και πλήρη αδιαφορία για τους νεκρούς και τα καθημερινώς χιλιάδες κρούσματα. Ταυτόχρονα, η ά(χ)ριστη κυβέρνηση συνεχίζει να εξοπλίζει τις δυνάμεις καταστολής.

Πρόσφατα, οι μισθοφόροι του Χρυσοχοΐδη παρέλαβαν 71 νέα οχήματα ειδικής χρήσης – ανακριτικά τροχαίας τύπου van τα οποία θα μοιραστούν σχεδόν  σε όλη την Ελλάδα. Μέρος της χρηματοδότησης του εξοπλιστικού αυτού προγράμματος, πέρα από τις τσέπες των εργαζομένων, ανέλαβε το ταμείο συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, συνδράμοντας στην οικοδόμηση της αστυνομοκρατίας. Να σημειωθεί ότι εντός του 2020, τη χρονιά έξαρσης του covid, η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή 1.453 νέων οχημάτων, ενώ πρόσφατα παρελήφθησαν επιπλέον 255 οχήματα προκειμένου να συμβάλλουν στην καταστολή οποιουδήποτε αγωνίζεται ενάντια στη κυβέρνηση. 

Το μνημονιακό συρφετό με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντί να ενισχύσουν τη δημόσια υγεία, οικοδομούν ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος που θα τσακίζει όποιον αντιστέκεται στα νεοφιλελεύθερα σχέδια τους. Αντί να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό, απολύουν γιατρούς επειδή ζητούν τα αυτονόητα και καταγγέλλουν την άθλια κατάσταση του ΕΣΥ. Ταΐζουν τους ημέτερους κλινικάρχες και επιχειρηματίες με ζεστό κρατικό χρήμα, έχοντας τους μπράβους της αστυνομίας να προστατεύουν τις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις τους με καινούργιους εξοπλισμούς. Χρησιμοποιώντας ολοκαίνουρια γκλόπ, ασπίδες και van προσπαθούν να κάμψουν κάθε αντίδραση όποιου διαμαρτύρεται για τη ζοφερή κατάσταση που ζούμε.

Δεν ανεχόμαστε άλλο την ανίκανη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Με αγώνες σε κάθε πλατεία και κάθε γειτονιά να παλέψουμε ενάντια στη κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας και να διεκδικήσουμε δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

●ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΥΣ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ