Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟ

 


Ακόμα μια φορά η Λατινική Αμερική συγκλονίζεται από μαζικές διαδηλώσεις. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστούν οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Βραζιλίας όπου κατά χιλιάδες πλημμυρίζουν τους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβέρνηση του Ζαΐρ Μπολσονάρο κάνοντας λόγο για γενοκτονία, με σύνθημα  «Ζωή, Ψωμί, Εμβόλια και Εκπαίδευση».

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει οδηγήσει σε χιλιάδες απώλειες, με τον αριθμό να ξεπερνά τους 500.000 νεκρούς. Οι υπαίτιοι αυτής της μαζικής δολοφονίας, ο Μπολσονάρο και το επιτελείο του, άφησαν τον βραζιλιάνικο λαό στο έλεος της πανδημίας χωρίς να λάβουν οποιαδήποτε μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας. Η επικίνδυνη κυβέρνηση έκανε το λαό να γεμίσει με αποφασιστικότητα και να ξεχυθεί στους δρόμους του Σάο Πάολο διαδηλώνοντας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη για τη ραγδαία αύξηση στον αριθμό των θανάτων από κορονοϊό αλλά και συνολικά την πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, τις φαραωνικές ανισότητες και την ακραία καταστολή απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων.

Η κατάσταση που βιώνει ο βραζιλιάνικος λαός, αποτελεί μια ματιά στο μέλλον για όλες τις χώρες που κυβερνώνται από νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Ήδη στην Ελλάδα οι ομοιότητες είναι τρομακτικές. Η αισχρή διαχείριση της πανδημίας από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ κόστισε τη ζωή σε  χιλιάδες φτωχούς και εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, όπως και κάθε άλλη κυβέρνηση φτώχειας και βίας ενοχοποιεί και καταστέλλει όποιον αντιτίθεται στα εγκληματικά της σχέδια.

Ως Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Φοιτητών εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον λαό της Βραζιλίας. Οι αγώνες τους πρέπει να δείχνουν το δρόμο στους λαούς όλου του κόσμου, για να απαλλαγούμε από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ –  ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟ

●ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ