Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ FRAPORT ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

 


Τις προηγούμενες ημέρες το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το σχέδιο νόμου για την «αποζημίωση των απωλειών που υπέστη ο κλάδος των αερομεταφορών». Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ΝΔ ετοιμάζεται να δώσει ζεστό κρατικό χρήμα στην Fraport Greece (177,9 εκ. ευρώ) και τον Αερολιμένα Αθηνών (130 εκ. ευρώ), συνολικού ύψους 307 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αποζημιώσεις – δωράκια θα δοθούν είτε με τη μορφή φοροαπαλλαγών, είτε με τη μορφή καταβολής χρημάτων. Τα ποσά αυτά αφορούν μόνο το έτος 2020, καθώς ο Μητσοτάκης «κλείνει το μάτι» για εκ νέου αποζημιώσεις μέχρι και το 2023. Μάλιστα γίνεται λόγος για τη θέσπιση ενός ειδικού προνομιακού φορολογικού καθεστώτος γι’ αυτές τις επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων απαλλάσσει τους δύο κολοσσούς από την καταβολή της ετήσιας αμοιβής παραχώρησης για τα έτη 2019-2022, χαρίζοντας ουσιαστικά για 4 χρόνια την πλειοψηφία των αεροδρομίων της χώρας που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Fraport και τον αερολιμένα Αθηνών στα χέρια ιδιωτών, εντελώς δωρεάν!

Την ίδια στιγμή, ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του επιτίθονται με μένος στον μισθό, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, των νέων και των φτωχών. Με μια σειρά από νομοσχέδια, επιχειρούν να μετακυλήσουν το βάρος της κρίσης και τα «σπασμένα» της πανδημίας στον ελληνικό λαό, επιδοτώντας και απαλλάσσοντας τους πλούσιους και τα αφεντικά. Ξεπουλούν λιμάνια, αεροδρόμια δρόμους κλπ. σε ιδιώτες – αρπακτικά έναντι πινακίου φακής και κυνηγούν με λύσσα φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους και όσους επιχειρούν να υπερασπίσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες τους. Σύμμαχοί τους οι συμμορίες των ΜΑΤ – ΔΕΛΤΑ – ΟΠΚΕ που επιβάλλουν τον νόμο και τάξη.

Δεν θα τους περάσει! Πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι σε αυτούς που θυσιάζουν τις ζωές μας στον βωμό της κρίσης. Να διεκδικήσουμε ενίσχυση των εργαζόμενων και των φτωχών οικογενειών.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 


-ΚΑΜΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΗ FRAPORT/ ΙΔΙΩΤΕΣ – ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

-ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

-ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ