Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ



Δέκα χρόνια μετά την Αραβική Άνοιξη, ηχεί το σύνθημα «Ελευθερία, ελευθερία, τέρμα η αστυνομοκρατία» στις συνεχείς μαζικές διαδηλώσεις στην Τυνησία. Οι δρόμοι της Τύνιδας και της περιφέρειας έχουν γεμίσει από διαδηλωτές που ξεσηκώθηκαν  ενάντια στη κυβέρνηση και στην αστυνομική βία, ύστερα από βίντεο που δείχνει έναν ανήλικο να ξυλοκοπείται γυμνός από αστυνομικούς ντυμένους με πολιτικά ρούχα. Τέτοια περιστατικά δεν σπανίζουν, με τρανό παράδειγμα τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του νεαρού Άχμεντ μπιν Άμαρ από αστυνομικούς στις 8/6 που έγινε εν μέσω διαδηλώσεων και πυροδότησε επόμενες. Οι διαδηλώσεις αυτές καταστέλλονται βίαια, ενώ η έρευνα για τα κακουργήματα των αστυνομικών γίνεται υπό καθεστώς εκφοβισμού, με συλλήψεις μαρτύρων και απόκρυψη αποδεικτικού υλικού. Το προηγούμενο διάστημα, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν πάνω από 2.000 διαδηλωτές, ενώ καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών που ζητάνε την τιμωρία των ένστολων δολοφόνων.

Η αστυνομική βία δεν περιορίζεται στην Τυνησία αλλά είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Στη χώρα μας, η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων, με πρόσχημα την πανδημία, επιτίθεται λυσσαλέα ενάντια στα εργασιακά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Οικοδομώντας ένα καθεστώς ανελευθερίας, φίμωσης και τρομοκρατίας, δαπανά υπέρογκα ποσά στην αστυνομία για να κατασκευάζει κατηγορητήρια, να ξυλοκοπάει και να βασανίζει όποιον αντιδρά και αγωνίζεται. 

Ακολουθώντας το παράδειγμα του λαού της Τυνησίας να οργανωθούμε μαζικά και να αμφισβητήσουμε το αστυνομοκρατούμενο καθεστώς στο δρόμο. Σε κάθε πόλη, σε κάθε πλατεία, σε κάθε γειτονιά να υπερασπιστούμε τις ελευθερίες και τα δικαιώματα μας, να σπάσουμε το καθεστώς τρομοκρατίας και να παλέψουμε για τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ

●ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ