Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΩΝ ΧΩΡΩΝ


Δεκάδες είναι οι χώρες που αδυνατούν να λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού εξαιτίας της έλλειψης επαρκών δόσεων. Σύμφωνα με τον αρμόδιο γιατρό του Π.Ο.Υ. για το σύστημα διανομής των εμβολίων, υπάρχουν 30 με 40 χώρες οι οποίες δεν έλαβαν τις δεύτερες δόσεις των εμβολίων. Αυτές οι χώρες βρίσκονται κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική, στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και τη νότια Ασία. Το φλέγον ζήτημα παράδοσης των εμβολίων αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα αν αναλογιστούμε πως στις 17 Ιουνίου παραδόθηκαν μόλις 88 εκατομμύρια δόσεις σε 131 χώρες, λιγότερες ακόμα κι από τις αρχικές προβλέψεις(!).

Παρά τα δισεκατομμύρια ζεστού κρατικού χρήματος που πήραν οι φαρμακοβιομηχανίες για την παραγωγή των εμβολίων, οι υψηλές τιμές τους καθιστούν την άνιση κατανομή τους, σε βάρος των φτωχότερων κρατών, ένα μεγάλο πρόβλημα. Η άρνηση όλων των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων (μαζί και της ελληνικής) για απελευθέρωση της ευρεσιτεχνίας, προς όφελος των φαρμακοβιομηχανιών, οδηγεί στον κίνδυνο νέου κύματος μολύνσεων στις χώρες που αδυνατούν να πληρώσουν αδρά για τα εμβόλια. 

Στην Ελλάδα, παρά τις διθυραμβικές δηλώσεις του νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη, η προμήθεια και ταχύτητά των εμβολιασμών προχωρά με αργοκίνητους ρυθμούς. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 17η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε στην ταχύτητα των εμβολιασμών, έχοντας μόλις το 30% του συνολικού πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο. Οι ά(χ)ριστοι συνεχίζουν να αδιαφορούν για το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ ταυτόχρονα επιτίθονται στα δικαιώματά μας και σπαταλούν υπέρογκα ποσά για τους εξοπλισμούς του στρατού και της αστυνομίας, ώστε σαν κέρβεροι να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους από την οργή των εργαζομένων και της νεολαίας.

Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στις αναποτελεσματικές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, στη μετατροπή κάθε δημόσιου – κοινωνικού αγαθού σε εμπόρευμα και το ξεπούλημά του στους ιδιώτες. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανωθούμε και να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην υγεία. 


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

●ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ