Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ



Έπειτα από τις πολλές καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάσισε να διερευνήσει 147 περιστατικά παράνομης, βίαιης, ρατσιστικής επαναπροώθησης ή απέλασης πάνω από 7000 μεταναστών κατά την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020. Μάλιστα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξαίρεσε την Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Αθηνών από την προανακριτική διαδικασία λόγω της αρνησιδικίας και μεροληψίας με την οποία χειρίστηκε την προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά που αφορούσε 1389 παράνομες επαναπροωθήσεις την περίοδο Μαρτίου – Ιουλίου 2020 (την αρχειοθέτησε χωρίς να την ερευνήσει).

Την ίδια στιγμή, Κ. Μητσοτάκης έχει το θράσος να δηλώνει πως «δεν κάνουμε επαναπροωθήσεις, αλλά, αντίθετα, προστατεύουμε τα σύνορά μας… Οι δυνάμεις της Συνοριοφυλακής μας, η αστυνομία μας στον Έβρο, το Λιμενικό μας Σώμα, δεν είναι μια επιτροπή υποδοχής. Δεν είναι τουριστικό γραφείο». Αυτή είναι η απάντηση του ά(χ)ριστου στους χτυπημένους από τον πόλεμο πρόσφυγες. Ενώ οι καταστροφικές συνέπειες της διαχείρισης της πανδημίας διαδέχονται η μία μετά την άλλη, ενώ τα σύνορα έχουν ανοίξει για εκατομμύρια τουρίστες χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους και με καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, η μνημονιακή κυβέρνηση αποφασίζει να επιτεθεί στα άοπλα γυναικόπαιδα, στα θύματα πολέμου των γειτονικών χωρών. 

Η κυβέρνηση ΝΔ επιλέγει να συμμαχεί με τα πιο αιμοσταγή καθεστώτα, που φέρνουν μόνο πόλεμο και καταστροφή. Οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, αλλά και η Ελλάδα που συμμετέχει στον άξονα των δολοφόνων Ισραήλ και Αιγύπτου είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή των λαών της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Οι ορδές μεταναστών και προσφύγων προκύπτουν από τις συμφωνίες που, μεταξύ άλλων, υπογράφει «με κλειστά μάτια» και η δικιά μας κυβέρνηση.

Το αντιπολεμικό κίνημα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ και πρέπει να αγκαλιαστεί από κάθε λαό του κόσμου. Απέναντι στην εξαθλίωση, την φτώχεια και την προσφυγιά, οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί όλου του κόσμου να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών. Με τους αγώνες μας να δώσουμε ένα τέλος στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 


-ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ – ΑΣΥΛΟ/ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

-ΚΑΤΩ Η ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ