Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 


Από τα τέλη Απρίλη ο κολομβιανός λαός εξεγείρεται ενάντια στο καθεστώς, πραγματοποιώντας γενικές απεργίες και δεκάδες μαζικές διαδηλώσεις. Ο αγώνας διαρκείας που έχει κηρυχθεί ενάντια στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Ντουκέ έχει ήδη επιφέρει μια μεγάλη νίκη, την απόσυρση της φορολογικής «μεταρρύθμισης» και την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών. Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι: διαδηλώσεις σε 600 δήμους, περίπου 5 εκατομμύρια διαδηλωτές, 60 νεκροί, 400 εξαφανίσεις, 2400 τραυματίες, δεκάδες σεξουαλικά κακοποιημένες γυναίκες, ενώ η 17χρονη Άλισον Μελέντες που βιάστηκε σε Μονάδα Άμεσης Δράσης, αυτοκτόνησε.

Η ολομέτωπη επίθεση των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων, τις τελευταίες δεκαετίες, στον κολομβιανό λαό και η αισχρή διαχείριση της πανδημίας ώθησε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να βγουν μαζικά στο δρόμο. Το ήδη χαμηλό βιοτικό επίπεδο συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα. Η ανεργία ανέρχεται πλέον στο 42% εν μέσω πανδημίας. Η παρασιτική ελίτ της κυβέρνησης, για να διατηρήσει το status quo της φτώχειας και της τρομοκρατίας, προχωρά στην όλο και μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας και στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών.

Τα ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα και η ανελέητη καταστολή είναι τακτικές που δεν περιορίζονται στα σύνορα της Κολομβίας. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα, ο Μητσοτάκης με πρόσχημα την πανδημία πέρασε κατά ριπάς νομοσχέδια αντιεκπαιδευτικά (Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη) και αντεργατικά (Χατζηδάκη) για να επιτεθεί στα εργασιακά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Δίνοντας λεφτά στα κανάλια, την αστυνομία και σε εξοπλισμούς, αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, θέλει να παγιώσει ένα καθεστώς φίμωσης και τρομοκρατίας  σε όποιον τολμήσει να σηκώσει κεφάλι.

Ως Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Φοιτητών εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας στην Κολομβία. Κάθε λαός ταλανισμένος από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα που χάραξε στο δρόμο ο λαός της Κολομβίας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

●ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ –  ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΤΟΥΚΕ

●ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ