Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ

 ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ



Ήδη μέσα σε δύο εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί δύο μαζικές 24ωρες γενικές απεργίες σε όλη τη χώρα. Στις 10/6 και στις 16/6 εργαζόμενοι, νέοι και φοιτητές κατέβηκαν στους δρόμους για να δώσουν μία πρώτη απάντηση στην άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη και στο αντεργατικό νομοσχέδιο που έρχεται να τσακίσει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων αγώνων, γυρνώντας μας έναν αιώνα πίσω! Στα απεργιακά καλέσματα συμμετείχαν τριτοβάθμια όργανα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, δεκάδες σωματεία διαφόρων κλάδων, πολιτικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι, που συσπείρωσαν χιλιάδες εργαζόμενους. Ισχυρό μήνυμα δίνουν εδώ και μέρες εργαζόμενοι της Π.Ε.Ν.Ε.Ν., παρά τις δικαστικές προσφυγές των εφοπλιστών και τις συκοφαντίες  του Υπουργείου Εργασίας που θέλουν να κηρύξουν τις απεργίες τους «παράνομες» και «καταχρηστικές». Ο Μητσοτάκης μάλιστα, με ξεδιάντροπό και «προβοκατόρικο» τρόπο προσπάθησε να δυσφημίσει τα απεργιακά καλέσματα, λέγοντας ότι δεν έχουν την στήριξη του κόσμου. Ο αριθμός των απεργών και των διαδηλωτών όμως, τον ξεμπροστιάζουν για ακόμα μια φορά…

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, το μνημονιακό τερατούργημα ψηφίστηκε χθες (16/6) με 158 «ΝΑΙ» στη βουλή, πράγμα που αποδεικνύει το μένος και το πείσμα της κυβέρνησης να εκπληρώσει τα νεοφιλελεύθερα οράματα της, να υπηρετήσει όσο καλύτερα μπορεί το κεφάλαιο και να ξεμπερδέψει μια και καλή με τα εργατικά δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τον συνδικαλισμό. Η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα ελαστικά ωράρια, η κυριακάτικη εργασία, οι ατομικές συμβάσεις, η ποινικοποίηση της απεργίας και πολλές άλλες αντεργατικές διατάξεις έρχονται να αλλάξουν όλα όσα ξέραμε για το «εργατικό δίκαιο» και να νομιμοποιήσουν όλες τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών που πραγματοποιούνταν τόσα χρόνια. Θέλουν να μας μετατρέψουν σε σκλάβους, έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών. 

Μετά από έναν χρόνο εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, με πάνω από 12.500 νεκρούς, μετά από τα όργια αστυνομικής καταστολής, μετά από χιλιάδες απολύσεις και αναστολές συμβάσεων, να μην ανεχτούμε να μας μετατρέψουν σε σκλάβους της εργοδοσίας και του κεφαλαίου!  Ως Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών καλούμε όλους και όλες να αγωνιστούν μέχρι τέλους για να ρίξουμε το νόμο, σε κάθε πόλη, σε κάθε χώρο εργασίας σε κάθε σχολή και σε κάθε γειτονιά. Με την αλληλεγγύη και τους συλλογικούς αγώνες μας να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα μας.


ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


●ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

●ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

●ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ