Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

100% ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΕΣ ΜΕΘ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 


Μέσα στους χιλιάδες νεκρούς ασθενείς covid-19, παρά τα ψέματα της κυβέρνησης ΝΔ περί «άψογης διαχείρισης», εκατοντάδες ήταν οι ασθενείς που κατέληξαν σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ νοσοκομείων λόγω της υποστελέχωσης ή της στελέχωσής τους με ανειδίκευτο προσωπικό. Τέτοια νοσοκομεία είναι τα νοσοκομεία Αγρινίου, Έδεσσας, και Πύργου όπου οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ έχουν ποσοστό θνητότητας που αγγίζει το 100%. Η αντιμετώπιση της κυβέρνησης για τις τραγικές απώλειες είναι να προαναγγείλει κλείσιμο νοσοκομείων.

Πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Αγρινίου από τους 41 ασθενείς, οι 40 κατέληξαν στις υποστελεχωμένες ΜΕΘ. Ταυτόχρονα, στον Πύργο 34 από τους 35 ασθενείς κατέληξαν σε ΜΕΘ που στελεχώνονταν από 1 μόνο παθολόγο και 7 ιατρούς από τους οποίους μόνο 2 ήταν καταρτισμένοι για επείγοντα περιστατικά. Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση και στο νοσοκομείο της Έδεσσας, όπου η αυτοσχέδια ΜΕΘ 6 κλινών που χρησιμοποιεί από την αρχή της πανδημίας έχει ποσοστό θνητότητας σχεδόν 100%. Οι δηλώσεις των διοικητικών στελεχών των νοσοκομείων είναι ότι το Υπουργείο Υγείας ήταν πλήρως ενημερωμένο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να στελεχώσει κατάλληλα το ΕΣΥ προχωράει σε δυσοίωνες συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα και προαναγγέλλει κλεισίματα νοσοκομείων. Αυτό επιβεβαιώνουν οι σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού πως θα υπάρξει «υποχρεωτική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα» και ταυτόχρονα πως «το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι υποχρεωτικά κρατικό σύστημα υγείας». Η επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση έχει ακρωτηριάσει το ΕΣΥ και ταυτόχρονα άνοιξε την αγορά και τον τουρισμό με χιλιάδες κρούσματα την ημέρα. Η ελίτ και οι επιχειρηματίες θα κερδοσκοπούν, οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι θα αυξάνονται, το ΕΣΥ θα παραλύει και η αστυνομία θα χτυπάει όποιον αντιστέκεται. Αυτή είναι η νέα καθημερινότητα που με τη βία προσπαθεί να επιβάλλει ο Μητσοτάκης.

Δεν ανεχόμαστε να βάζουν το κέρδος πάνω από τις ζωές μας. Στους  δρόμους να σπάσουμε στην πράξη την τρομοκρατία και να δώσουμε ένα τέλος στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΝΔ. Πρέπει να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην υγεία με τους αγώνες μας στους δρόμους, στις πλατείες και στις γειτονιές.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


– ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

– ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

– ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ