Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΡΗ Π.

 ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Λίγους μήνες μετά τα βασανιστήρια που υπέστη ο 21χρονος αγωνιστής Άρης Π., στο υπόγειο της ΓΑΔΑ, η συλλογικότητα Μασόβκα αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά της Αντιτρομοκρατικής. Στις 10 Μάρτη, μετά τις διαδηλώσεις στη Ν. Σμύρνη, ο Άρης Π. απήχθη από κουκουλοφόρους αστυνομικούς, μεταφέρθηκε με τη βία σε ασφαλίτικο όχημα και αφού του φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι, τον έσυραν στη ΓΑΔΑ, όπου και τον έδεσαν στο υπόγειο. Εκεί τον ξυλοκόπησαν, τον απείλησαν με βιασμό, και τον υπέβαλαν σε ένα σκηνικό εικονικής εκτέλεσης χωρίς να του επιτρέπουν να επικοινωνήσει με τους οικείους του. 

Ο βασανισμός του Άρη Π., αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του οργίου καταστολής και αστυνομικής βίας που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, με πρόφαση την πανδημία. Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε το ελεύθερο στους βασανιστές της ΕΛΑΣ να ξυλοκοπούν οποιονδήποτε αγωνίζεται, να κυνηγάνε αθώους, να κατασκευάζουν κατηγορητήρια,  να χρησιμοποιούν απάνθρωπες τακτικές ψυχολογικού και σωματικού πολέμου, αδιαφορώντας πλήρως ακόμα και για στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Οι εκατοντάδες διαδηλωτές που ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, οι συλλήψεις και τα πρόστιμα σε όσους «τόλμησαν να βγουν στον δρόμο», η απαγόρευση διαδηλώσεων (πχ. Πολυτεχνείο), η εκδικητική και δολοφονική μεταχείριση του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα και τέλος οι αντιδραστικοί νόμοι – εκτρώματα Χατζηδάκη και Κεραμέως, μαρτυρούν την αντιδημοκρατική αναδίπλωση, την βία των μνημονίων και την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Ως Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών παλεύουμε ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και την αστυνομοκρατία που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση. Οι αγώνες της προηγούμενης περιόδου καθυστέρησαν κάποια σχέδια της κυβέρνησης (πχ. Πανεπιστημιακή Αστυνομία). Όμως, για να αντεπιτεθούμε απέναντι στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που έρχεται πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλύτερα. Εργαζόμενοι, νέοι, φοιτητές και μαθητές πρέπει να απαντήσουμε οργανωμένα και σχεδιασμένα για να υπερασπιστούμε τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας, να καταδικάσουμε την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και το σύνολο των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στους αντιδραστικούς νόμους που περνάνε «κάτω από το χαλάκι» και στην αστυνομική βία. Να χτίσουμε κέντρα αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη για να ξεφορτωθούμε μια και καλή τους νεοφιλελεύθερους ά(χ)ριστους.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


•ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

•ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

•ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

•ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

•ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ