Κυριακή 9 Μαΐου 2021

ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

 

Σε δηλώσεις που παραποιούν την πραγματικότητα προχώρησε ο Μητσοτάκης την 01/05, προκειμένου να επαινέσει την κυβέρνησή του για τη δήθεν ταχύτητα της στους εμβολιασμούς. Για να εξωραΐσει το πρόγραμμα «Ελευθερία», ανέφερε πως έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί και πως μέχρι τέλη Μαΐου ο αριθμός θα έχει ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Κικίλιας έκανε την ίδια δήλωση λίγες μέρες αργότερα. Ωστόσο, οι πραγματικοί αριθμοί διαψεύδουν ακόμη μια φορά την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, είχαν πραγματοποιηθεί 3.115.339 εμβολιασμοί μέχρι την 01/05. Ο αριθμός όσων είχαν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου ανέρχονταν στους 2.170.847. Από αυτούς, 944.481 είχαν λάβει και τη δεύτερη δόση. Ως εκ τούτου, η προσπάθεια του πρωθυπουργού να κρύψει την καθυστέρηση στους εμβολιασμούς «κάτω από το χαλάκι», πέφτει στο κενό. Οι δηλώσεις πως μέχρι τέλος Μαΐου οι εμβολιασμοί θα έχουν υπερβεί τους 5 εκατομμύρια, αποκρύπτοντας όμως τον συνολικό αριθμό των εμβολιασμένων (τα εμβόλια αποτελούνται από δύο δόσεις), αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει την πραγματικότητα κατά το δοκούν.

Ο Μητσοτάκης σπεύδει άρον-άρον να ανοίξει τα πάντα, για να υποδεχτεί τους τουρίστες που «θα φέρουν ζεστό χρήμα», με μόνο μέτρο τα αναξιόπιστα self test. Ταυτόχρονα, αποκρύπτει την αλήθεια, όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό, που αποκαλύπτει την επιτελική του πανωλεθρία. Με βάση τα στοιχεία του Our World In Data, η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση (μεταξύ των χωρών της ΕΕ) στον δείκτη θνησιμότητας, με εβδομαδιαίο μέσο όρο 7,2 θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Αντίστοιχα, στον δείκτη θνητότητας βρίσκεται επίσης στην ίδια θέση με ποσοστό 3,04%. Οι σημαντικότεροι παράγοντες που οδήγησαν στον θάνατο τους ασθενείς με κορονοϊό είναι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ κι η υποστελέχωση στις υπάρχουσες.



Η κυβέρνηση έχοντας αφήσει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο έλεος του τρίτου και πιο φονικού κύματος της πανδημίας, προσπαθεί ξανά να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να αποποιηθεί τις ευθύνες της. Την ίδια στιγμή ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να τρομοκρατούν, να ξυλοκοπούν και να συλλαμβάνουν όσους διαφωνούν με την πολιτική της.

Ως εδώ! Πρέπει να σταματήσουμε τις τραγικές συνέπειες που θα έχει το άνοιγμα της οικονομίας χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο και κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας. Με μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη ζωή.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 




●ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
●ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ