Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Μέσα σε έναν χρόνο η κυβέρνηση έχει ταΐσει με ζεστό χρήμα την αστυνομία, μεγάλες εταιρείες και τα ΜΜΕξαπάτησης. Ενώ αφήνει το ΕΣΥ να καταρρέει από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, με μία νέα κρυφή «λίστα Πέτσα» μοίρασε, μέσα σε 30 μέρες, ακόμα 10.100.000€ σε δημόσιους φορείς για προγράμματα επικοινωνιακής προβολής ώστε να καλλιεργήσουν το δόγμα της «ατομικής ευθύνης» στην κοινωνία και να «ξεπλύνουν τα άπλυτα» της κυβέρνησης.

Μεγάλα ποσά δόθηκαν τόσο στις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (4,5 εκατομμύρια ευρώ), όπου έχει πληγεί το προφίλ της κυβέρνησης, όσο και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας (110.000 ευρώ), επικεφαλής της οποίας είναι ο κουμπάρος του πρωθυπουργού. Σε απάντηση του ο γ.γ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιάννης Μαστρογεωργίου προσπάθησε με υπεκφυγές και ειρωνείες να πείσει πως αυτές οι αποκαλύψεις είναι ψευδείς και ότι τα λεφτά που δεσμεύονται για αυτά τα προγράμματα προέρχονται από τον προϋπολογισμό των φορέων και δεν «χαρίζονται» από τη κυβέρνηση. Αυτή η γελοία απάντηση παραλείπει το γεγονός πως αυτοί οι προϋπολογισμοί δεν είναι παρά δημόσιο χρήμα το οποίο η κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα σε «ημέτερους», την ίδια στιγμή που οι νεκροί εκτός ΜΕΘ πληθαίνουν, η ανεργία φτάνει σε νέα ύψη και το ποσοστό όσων ζουν στο όριο της φτώχειας ή κάτω από αυτό αυξάνεται ραγδαία. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, τόσο για την διαχείριση της πανδημίας όσο και για την αξιοποίηση του δημόσιου χρήματος, πετώντας το μπαλάκι στον εκάστοτε φορέα ή οργανισμό.

Μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση μας αποδεικνύει όλο και περισσότερο την ανικανότητα και την διαφθορά της. Με μαζικούς αγώνες να παλέψουμε ενάντια στην εξαθλίωση την οποία μας επιβάλλουν και να διεκδικήσουμε ουσιαστική ενίσχυση των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ– ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ



●ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

●ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ