Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Ο ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

 

«Αν ένας λαός διαμαρτύρεται και διαδηλώνει σε καιρό πανδημίας, είναι γιατί η κυβέρνηση του είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τον ιό».


Στους δρόμους βρίσκονται τις τελευταίες 2 εβδομάδες εργαζόμενοι και νεολαία σε πολλές πόλεις της Κολομβίας ενάντια στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Ντουκέ. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτάμι της λαϊκής οργής ήταν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, κατά το οποίο αυξάνονταν οι φόροι που θα έπρεπε να πληρώνει ο βουτηγμένος στη φτώχεια πληθυσμός, βγάζοντας λάδι την πάμπλουτη ελίτ της χώρας. Ήδη από τις 28/04 φάνηκαν τα άμεσα αντανακλαστικά των εργαζομένων προκηρύσσοντας γενική απεργία, η οποία αγκαλιάστηκε από όλη την κοινωνία, με την κυβέρνηση να απαντά με αιματηρή καταστολή. Μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει το νομοσχέδιο στις 02/05, ενώ επίσης παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών. Ο μέχρι τώρα απολογισμός μετράει πάνω από 40 νεκρούς και 100 απαγωγές από την αστυνομία και τον στρατό, ενώ πολλοί αγωνιστές έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Οι καταστροφικές συνέπειες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται στην Κολομβία τις τελευταίες δεκαετίες και κατ’ επέκταση η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας έκανε τον λαό να εξεγερθεί ενάντια στην κυβέρνηση. Το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων έχει πιάσει πάτο, η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, οι φαραωνικές ανισότητες οξύνονται καθημερινά. Για να μπορέσει να παγιώσει αυτό το καθεστώς, η κυβέρνηση προχωρά στην όλο και μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας και στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών.

Η ακραία καταστολή κι η ωμή αστυνομική βία δεν είναι φαινόμενο που το συναντά κανείς μόνο στην Κολομβία. Αντίστοιχα στην Ελλάδα, ο Μητσοτάκης με πρόσχημα την πανδημία επιτίθεται λυσσαλέα ενάντια στα εργασιακά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Οικοδομώντας ένα καθεστώς ανελευθερίας, φίμωσης και τρομοκρατίας ενάντια σε όποιον αγωνίζεται, η ά(χ)ριστη κυβέρνηση δαπανά υπέρογκα ποσά στην αστυνομία και τους εξοπλισμούς, αντί να ενισχύσει την υγεία, την ώρα που η κοινωνία ταλανίζεται από το τρίτο και πιο σαρωτικό κύμα της πανδημίας.

Ως Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Φοιτητών εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην εξέγερση των εργαζομένων και της νεολαίας στην Κολομβία. Οι αγώνες τους να γίνουν ο φάρος για τους λαούς όλου του κόσμου, για να απαλλαγούμε από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις-τρομοκράτες.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ –   ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΤΟΥΚΕ

●ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ