Κυριακή 16 Μαΐου 2021

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, οι ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να  σπέρνουν τον θάνατο ανοίγοντας ξανά πολεμικά μέτωπα. Για άλλη μία φορά, η Παλαιστίνη στην λωρίδα της Γάζας και την δυτική όχθη αιματοκυλείται από τον στρατό κατοχής και τις δυνάμεις καταστολής του Ισραήλ. Η ακροδεξιά κυβέρνηση  του Νετανιάχου εξαπέλυσε ένα πογκρόμ αστυνομικής βίας, βομβαρδισμών και δολοφονιών προς τον παλαιστινιακό λαό που δίκαια αντιδράει στους ισραηλινούς εποικισμούς, στις εξώσεις και την κατάληψη μουσουλμανικών θρησκευτικών χώρων λατρείας. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 130 ανάμεσα τους και παιδιά.


Το ισραηλινό κράτος χρησιμοποιεί την πολιτική των εποικισμών, εδώ και δεκαετίες για να ξεριζώσει και να εξοντώσει τον παλαιστινιακό λαό. Η ένταση αυτής της πολιτικής με την κυβέρνηση Νετανιάχου, την εκλογή του Τράμπ (αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ) και του πολεμοχαρή Μπαίντεν, οδήγησε τους Παλαιστίνιους, σε νέους σκληρούς αγώνες ενάντια στους ιμπεριαλιστές και το κράτος δολοφόνο των σιωνιστών. Ωστόσο, κάθε προσπάθεια αντίστασης καταστέλλεται βίαια-δολοφονικά από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του Ισραήλ. Πάντα με τις ευλογίες των ΗΠΑ και των δυτικών ιμπεριαλιστών που υποστηρίζουν σιωπηρά την γενοκτονία που συντελείται (Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο σε ανακοίνωση καταδίκης των ισραηλινών επιθέσεων στον ΟΗΕ).

Ο ατέρμονος αυτός πόλεμος που διαλύει εδώ και δεκαετίες τη Μέση Ανατολή έχει τις ρίζες του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και όλων των φιλοδυτικών αντιδραστικών συμμάχων τους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ακολουθώντας τα ίχνη του Τραμπ ενισχύει το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ και γεμίζει νατοϊκές βάσεις όλο το ανατολικό Αιγαίο. Η ελληνική κυβέρνηση αντίστοιχα υπερασπίζεται θερμά για άλλη μια φορά τους ιμπεριαλιστές τρομοκράτες, ενώ μάλιστα δεν διστάζει να «παραδειγματίζεται» από τα δολοφονικά πογκρόμ της αστυνομίας και το μένος της ενάντια στους αγώνες και τις διεκδικήσεις. Το υπουργείο εξωτερικών δεν διστάζει μάλιστα να κάνει λόγο για «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Άραγε οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην Ελλάδα θα πληρώνουμε και για την ενίσχυση της αυτοάμυνας του Ισραήλ; Όπως όλα δείχνουν, όταν η κοινωνία έχει ανάγκη ΜΕΘ, γιατρούς, εμβόλια, δουλειά και εκπαίδευση για όλους, η κυβερνήσεις επενδύουν σε βάσεις, πολεμικούς εξοπλισμούς και ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής.

Ο λαός της Παλαιστίνης εδώ και χρόνια έχει επιλέξει τον δρόμο του σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα, παρά τις δολοφονίες, τις βόμβες και την τρομοκρατία. Έτσι και εμείς, μέσα από τους δικούς μας αγώνες. να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, να αντισταθούμε στα φιλοπόλεμα σχέδια των δυτικών κυβερνήσεων και να υπερασπιστούμε συνολικά τα δημοκρατικά ας δικαιώματα, τις ελευθερίες και τη ζωή μας.


•ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

•ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ 

•ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

•ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΙΓΥΠΤΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ