Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

 


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε για ακόμα μία φορά ξεκάθαρη τη θέση της υπέρ της αιματοβαμμένης κυβέρνησης του Ισραήλ. Στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη που έγιναν στις 13 & 15/05 έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, οι συμμορίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με χημικά, ξύλο και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χρησιμοποιώντας μάλιστα και την αύρα για να τους απομακρύνουν.

Στην περιοχή βρίσκονταν από νωρίς οι μισθοφόροι της ΝΔ, με 4 κλούβες των ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην πρεσβεία. Οι πραιτοριανοί του Χρυσοχοΐδη προχώρησαν σε αναίτια επίθεση  κατά των αγωνιστών που «επέμειναν να διαδηλώνουν» στο σημείο. Συνολικά έγιναν 3 συλλήψεις και 4 προσαγωγές, ενώ ένας διαδηλωτής λιποθύμησε εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Η κυβέρνηση ΝΔ, συνυπαίτια της κατάστασης που επικρατεί στη Γάζα ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ, επιβάλλει τις επικίνδυνες πολιτικές της με την αστυνομική βία. Όποιος διαδηλώνει για την αιματηρή επίθεση στην Παλαιστίνη δεν είναι ασφαλής από τις ομάδες ΜΑΤ – ΟΠΚΕ –  ΔΡΑΣΗ. Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να οικοδομήσει ένα αστυνομοκρατούμενο καθεστώς που θα καταστέλλει οποιονδήποτε αντιδράει απέναντι στα νεοφιλελεύθερα σχέδιά του. Να καλλιεργήσει ένα αίσθημα φόβου και τρομοκρατίας, ώστε να κάμψει την έκφραση κάθε αγώνα και κινήματος. Αλλά δεν θα του περάσει!

Να βάλουμε φρένο στην κυβέρνηση που κάθε απόφαση, νόμο και μέτρο που παίρνει, τα υλοποιεί με χημικά και καταστολή. Μια κυβέρνηση που νομιμοποιεί βιαιοπραγίες και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε κάθε πλατεία και κάθε γειτονιά για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ



-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

-ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

-ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ