Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


Η σύγχρονη ιστορία μας έχει δείξει ότι όποιος έχει τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής, είναι ο κυρίαρχος του κόσμου. Αυτή όμως η κυριαρχία στην παγκόσμια σκακιέρα χτίζεται εδώ και δεκαετίες πάνω στο αίμα των λαών της περιοχής, με βόμβες, διωγμούς και εκτελέσεις.


Από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα οι Εβραίοι διεκδικούσαν ένα κομμάτι γης για να κατοικήσουν μόνιμα έπειτα από δεκάδες διωγμούς και σφαγές που είχαν υποστεί. Έτσι, με εντολή της Αγγλίας εγκαθίσταντο στο αραβικό έδαφος που αποτελούσε κομμάτι του κράτους της Παλαιστίνης, εκτοπίζοντας την πλειοψηφία του παλαιστινιακού λαού εκτός χώρας. Το νεοσύστατο κράτος ονομάζεται Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι που κατάφεραν να μείνουν στην χωρά τους περιορίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας (σε 360 τ.χλμ κατοικούν 1,5 εκ. Παλαιστίνιοι) και στη Δυτική όχθη και μέχρι σήμερα αγωνίζονται ασταμάτητα για την ανεξαρτησία τους, τη ζωή και την ελευθερία τους. Από την άλλη, το κράτος του Ισραήλ έχει ταχθεί με τις πιο φιλοπόλεμες κυβερνήσεις της Δύσης και κυρίως τις ΗΠΑ, που προσπαθούν να ελέγξουν την περιοχή. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει. Το Ισραήλ εξοπλίζεται συνεχώς από τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του, αποτελώντας έναν «φάρο» της δύσης στα Αραβικά εδάφη, ενώ ο παλαιστινιακός λαός πνίγεται στο αίμα, χωρίς όμως να έχει σταματήσει ούτε στιγμή να αγωνίζεται.


Επιθέσεις – ορόσημα  Ισραήλ – ΗΠΑ ενάντια στο παλαιστινιακό κράτος: 

1948: Τα πρώτα Ισραηλινά πυρά κατά της Λωρίδας της Γάζας.

1968: Πόλεμος των έξι ημερών – Η Λωρίδα της Γάζας περνάει στη κατοχή του Ισραήλ και εκτοπίζονται χιλιάδες ακόμα Παλαιστίνιοι.

2008: Ισχυροί βομβαρδισμοί σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας που κατοικούνταν από Παλαιστίνιους – χερσαία χτυπήματα και αποκλεισμός της περιοχής από τον στρατό του Ισραήλ. 

2014: 1.300 αεροπορικές επιθέσεις κατά της Παλαιστίνης, εκ νέου βομβαρδισμοί και τοποθέτηση στρατού στη περιοχή

2017: Ο Τραμπ ανακηρύσσει την Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσα του Ισραήλ

2021: Δύο εβδομάδες αλλεπαλλήλων βομβαρδισμών, κατά της Δυτικής Όχθης και τη Λωρίδα της Γάζας, με εκσυγχρονισμένους εξοπλισμούς και αμυντικά συστήματα  από την πλευρά του σιωνιστικού κράτους.



Με την εκλογή του Μπάιντεν, οι ΗΠΑ ακολουθούν τα ίδια σχέδια, αυτή τη φορά αποφασισμένοι να θυσιάσουν τα πάντα για να σωθούν από την μαύρη κρίση που απειλεί την ηγεμονία τους. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες  η δολοφονική κυβέρνηση Νετανιάχου στο Ισραήλ δεν έχει σταματήσει να ρίχνει βόμβες στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, ενώ οι νεκροί Παλαιστίνιοι έχουν ξεπεράσει τους 230. Όπως είναι προφανές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι λοιποί μνημονιακοί ταγμένοι ολόψυχα με τις ΗΠΑ είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν γη και ύδωρ για χάρη των «αφεντικών τους». Ήδη η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ ενώ το ελληνικό κράτος συνεχώς χρηματοδοτεί πολεμικούς εξοπλισμούς.



Καθήκον μας είναι να σταθούμε έμπρακτα στο πλάι του παλαιστινιακού λαού και να χτίσουμε ένα κύμα αλληλεγγύης και υπεράσπισης των γειτόνων μας που δολοφονούνται για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Το αντιπολεμικό κίνημα είναι αναγκαίο για να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις! Νεολαία και εργαζόμενοι όλου του κόσμου βαδίζουμε στον δρόμο του αγώνα που εδώ και τόσα χρόνια χαράσσει ο λαός της Παλαιστίνης!


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!