Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

ΜΕΘ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 


Μετά τα αποτυχημένα self test, που προωθούνται από τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ σαν την «πανάκεια» της πανδημίας, η γελοία κυβέρνηση έρχεται να καυχηθεί για τις νέες «self – ΜΕΘ»…Το Σάββατο 24/4, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε 18 νέες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, «ξέχασε» όμως να αναφέρει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία νέα πρόσληψη για την στελέχωση τους. Συνοδοί στην επίσκεψη αυτοί ήταν η Γιάννα Αγγελοπούλου και άλλα μέλη της Επιτροπής «Ελλάδα ‘21», η οποία «δώρισε» χρήματα για την δημιουργία των κλινών…χρήματα δηλαδή από το κρατικό ταμείο, που τόσο καιρό καταχράζεται για την πραγματοποίηση της μεγαλεπήβολης φιέστας για την επέτειο. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουν πως αυτές οι ΜΕΘ είναι αδύνατον να λειτουργήσουν με τις ελάχιστες προσλήψεις ανειδίκευτου επικουρικού προσωπικού, τους εξουθενωμένους υγειονομικούς που παλεύουν με την πανδημία εδώ και έναν χρόνο και τους περίπου 500 συμβασιούχους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που θα οδηγηθούν στην ανεργία με το πέρας της πανδημίας. Από τα «εγκαίνια» δεν έλλειψαν οι μηχανισμοί καταστολής, οι οποίοι περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση του νοσοκομείου, προσπαθώντας με σπρωξίματα να τους απαγορέψουν να εκφράσουν τα αιτήματα τους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως μεριμνάει για το ΕΣΥ, με το άνοιγμα νέων ΜΕΘ. Στην πραγματικότητα μετατρέπει τα νοσοκομεία σε κέντρα αναφοράς covid, χωρίς να δίνει καμία έξτρα χρηματοδότηση για προσλήψεις και υποδομές αλλά επιστρατεύοντας το ήδη υπάρχων προσωπικό, καταδικάζοντας κλινικές άλλων ασθενειών να υπολειτουργούν. 90.000 χειρουργεία έχουν αναβληθεί από την αρχή της πανδημίας και η διαλογή ασθενών ανεπίσημα, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι καθημερινότητα. Ήδη τους τελευταίους μήνες σημαντικά νοσοκομεία έχουν δηλώσει επερχόμενο κλείσιμο λόγω υποστελέχωσης και έλλειψης εξοπλισμού. Η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά; Προωθεί το δόγμα της «ατομικής ευθύνης», διώκει ποινικά όσους υγειονομικούς βγαίνουν και αποκαλύπτουν τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται, ενισχύει τις δυνάμεις καταστολής για να τρομοκρατούν και να δέρνουν όποιον διαφωνεί με την πολιτική της. Την ίδια στιγμή ανοίγει την οικονομία (εστίαση, τουρισμό κ.α) παρά τις διαφωνίες της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, στρώνοντας τον δρόμο για νέα όξυνση της κατάστασης και νέες απώλειες ανθρώπινων ζωών. 

Οι σχεδόν 11.000 νεκροί της πανδημίας θα πολλαπλασιαστούν αν επιτρέψουμε στη κυβέρνηση να συνεχίσει την εγκληματική της διαχείριση. Με μαζικούς αγώνες να διεκδικήσουμε ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας ώστε να μη γίνουν θυσία στον βωμό της κρίσης.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


•ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

•ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

•ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ