Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΕΚΡΙΝΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

 

Νέο περιστατικό αυταρχισμού κι αστυνομικής αυθαιρεσίας με θύματα ανήλικους μαθητές συνέβη στην Αθήνα. Σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Περιστερίου, στις 16/04, μετά από κατάληψη των μαθητών του 10ου και  7ου ΓΕ.Λ, οι διευθυντές κάλεσαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί ανέκριναν τους μαθητές, για να βρουν τους «οργανωτές» της κατάληψης, χωρίς να υπάρχει γονική συναίνεση και τήρηση οποιωνδήποτε υγειονομικών μέτρων.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών αποτελεί ακόμα μία προσπάθεια της αστυνομίας να σπείρει τον τρόμο. Ενώ τα σχολεία άνοιξαν με μοναδικό μέτρο τα self test, ρίχνοντας το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς - τους οποίους η κυβέρνηση έχει αφήσει ανεμβολίαστους - οι μαθητές σε διάφορα σχολεία της χώρας αποφάσισαν να κάνουν καταλήψεις για να διεκδικήσουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι συμμορίες του Χρυσοχοΐδη, στο πλαίσιο της αστυνομοκρατίας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, αντιμετωπίζουν ακόμα και ανήλικα παιδιά με ανακρίσεις, ξύλο και συλλήψεις. 

Η κυβέρνηση ΝΔ εξακολουθεί να ενισχύει κάθε είδους κατασταλτικό μηχανισμό, κόβοντας λεφτά από τους προϋπολογισμούς για την Παιδεία και την Υγεία. Παράλληλα, η υγειονομική κρίση παραμένει ανεξέλεγκτη, με τα νοσοκομεία να καταρρέουν, τα σχολεία να λειτουργούν χωρίς μέτρα προστασίας, τα κρούσματα και τους θανάτους ασθενών -εντός και εκτός ΜΕΘ- να εκτοξεύονται, όπως εκτοξεύονται και τα περιστατικά βίας και καταστολής σε όσους διεκδικούν τα αυτονόητα.

Ως Επιτροπή Υπεράσπισης των 23 Διωκόμενων Φοιτητών, στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους όσους τολμούν καθημερινά να σπάνε την τρομοκρατία μέσα από τις διαδηλώσεις, τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις. Μέσα από μαχητικούς αγώνες και με όπλο την αλληλεγγύη μας συνεχίζουμε την μάχη ενάντια στη καταστολή, την κατάργηση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, της καταπάτησης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
●ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ