Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

 

Στις 27/3, η Βικτώρια Σαλαζάρ δολοφονήθηκε βάναυσα από τις δυνάμεις καταστολής στο Μεξικό. Συνελήφθη για λόγους που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, με μία αστυνομικό να την δένει πισθάγκωνα, να την ακινητοποιεί στο έδαφος και να την πατάει στον αυχένα, θυμίζοντας την δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ στην Αμερική πριν από έντεκα μήνες. Στο βίντεο που τράβηξε περαστικός, οι αστυνομικοί φαίνονται να μεταφέρουν το σώμα της λιπόθυμης γυναίκας στην καρότσα του οχήματός τους, αντί να καλέσουν ιατρική βοήθεια. Η εγκληματική αδιαφορία εκ μέρους των αστυνομικών, κόστισε στην Βικτώρια την ζωή της. Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν κινητοποιήσεις ενάντια στην αστυνομική βία και τις κρατικές δολοφονίες.

Στις 11/04, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ ο 20χρονος Ντόντε Ράιτ δολοφονήθηκε από την αστυνομία ενώ βρισκόταν μέσα στο αμάξι του κατά τη διάρκεια ελέγχου. Η δικαιολογία που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί ήταν πως η αστυνομικός μπέρδεψε το όπλο με το τέιζερ και πως έγινε «ατύχημα»… Μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας του Αφροαμερικανού ξέσπασαν διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία.

Παράλληλα, στις ΗΠΑ νέο περιστατικό αστυνομικής βίας βγήκε στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Το βίντεο που διέρρευσε (χρονολογείται στις 14/01/2020) δείχνει τις αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθενται σε ένα 5χρονο παιδί (!), επειδή αυτό έκανε κοπάνα από το σχολείο. Δύο γυναίκες αστυνομικοί αρχικά φωνάζουν και εκβιάζουν το παιδί και στη συνέχεια το βάζουν με την βία μέσα στο περιπολικό. Οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να του φορέσουν ακόμη και χειροπέδες, σε μία προσπάθεια εκφοβισμού, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα απειλές.


Η αστυνομική βία στις ΗΠΑ δεν έχει όρια. Στις 15/04 ο 13χρονος Άνταμ Τολέντο δολοφονήθηκε από αστυνομικό στο Σικάγο, όταν κατά τη διάρκεια καταδίωξής του, σταμάτησε κι έχοντας σηκώσει τα χέρια στον αέρα, δέχτηκε τα πυρά αστυνομικού. Ο άοπλος νεαρός πέθανε ακαριαία.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 20/4, μια 16χρονη Αφροαμερικανή στο Οχάιο, δολοφονήθηκε από αστυνομικούς, ενώ ούτε 24 ώρες αργότερα αστυνομικοί δολοφόνησαν τον 40χρονο Αφροαμερικανό Άντριου Μπράουν στα πλαίσια έρευνας, τη στιγμή που οδηγούσε(!).

Τα περιστατικά ωμής βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Τους τελευταίους δέκα μήνες η αστυνομία στις ΗΠΑ δολοφόνησε δεκάδες νέους και εργαζόμενους στις διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ.

Αντίστοιχα στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης ξοδεύει πακτωλούς χρημάτων στην ενίσχυση της αστυνομίας, την ώρα που μειώνει τον προϋπολογισμό για την Υγεία και την Παιδεία. Παγκόσμια, η καταστολή ενάντια σε εργαζομένους, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα, εντείνεται ανεξέλεγκτα. Ενωμένοι οι λαοί να δώσουμε μία μαχητική απάντηση στις δολοφονικές κυβερνήσεις: η κρατική βία και καταστολή δεν μας φοβίζει, η τρομοκρατία δεν θα περάσει.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ



●ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 
●ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ