Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΝΩ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

Σύμφωνα με καταγγελίες γιατρών, διαγνωσμένοι ασθενείς με κορονοϊό αναγκάζονται να μεταφερθούν από τα νοσοκομεία στα σπίτια τους με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή ταξί, διότι είτε δεν υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα, είτε μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν μέχρι και 12 ώρες για να τους μεταφέρουν (!). Ο Θ.Μαντζιώρος, εντατικολόγος στο «Γεννηματάς» ανέφερε ότι μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας, η ιδιωτική εταιρεία που ελέγχει τα ΕΚΑΒ μεταφέρει μόνο ασθενείς που πηγαίνουν στο νοσοκομείο. Αυτό το γεγονός έρχεται να προστεθεί στις πολλαπλές καταγγελίες υγειονομικών για την έλλειψη χρηματοδότησης, υλικοτεχνικού εξοπλισμού, προσωπικού και κλινών, έτσι ώστε να ανταπεξέλθει το ΕΣΥ στην υγειονομική κρίση.

Η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Ακόμα και οι πανηγυρισμοί της για την ενοικίαση 40 μεταχειρισμένων λεωφορείων κατέληξαν σε φιάσκο, καθώς 27 από τα οχήματα παρουσίασαν βλάβες κι έμειναν ακινητοποιημένα. Αντίθετα, φρόντισε να αγοράσει 141 ολοκαίνουρια οχήματα για την ΕΛΑΣ (συνολικά 1.692 τους τελευταίους 4 μήνες)  κάνοντας ξεκάθαρο ότι πρώτο της μέλημα είναι να εξοπλίζει διαρκώς τις δυνάμεις καταστολής, αγνοώντας τις ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ενώ τα κρούσματα αυξάνονται κατακόρυφα, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 10.200 και το ΕΣΥ καταρρέει, η κυβέρνηση αντί να προσλάβει επιπλέον προσωπικό, απολύει γιατρούς επειδή ζητούν τα αυτονόητα και καταγγέλλουν την άθλια κατάσταση του ΕΣΥ. Προσπαθεί να στήσει ένα πογκρόμ διώξεων, απολύσεων και ΕΔΕ απέναντι στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς (βλέπε διώξεις συνδικαλιστών στο ΑΧΕΠΑ και απόλυση του προέδρου του Σωματείου «Άγιος Σάββας») για να μην αποκαλύπτουν την πραγματικότητα που επικρατεί στα νοσοκομεία. Ο Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι ά(χ)ριστοι αρκούνται να χαρίζουν εκατομμύρια σε ιδιώτες κλινικάρχες, σε επιχειρηματίες και στην αστυνομία για να τσακίσει όποιον διαμαρτύρεται ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας.

Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο την κυβέρνηση της ΝΔ να παίζει με τις ζωές και τα δικαιώματά μας. Με μαχητικούς κι ανυποχώρητους αγώνες να απαιτήσουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ



●ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
●ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΥΣ
●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ